toate sectiunile

S-a stabilit lotul pentru Franta

8 feb 2002

Selecţionerul Anghel Iordanescu a anunţat, joi, lotul de jucatori convocaţi penntru partida amicala cu echipa naţionala a Franţei, programata, miercuri, la Paris. Iordanescu a convocat urmatorii fotbalişti: Bogdan Lobonţ (Dinamo), Bogdan Stelea (Rapid) -


Selecţionerul Anghel Iordanescu a anunţat, joi, lotul de jucatori convocaţi penntru partida amicala cu echipa naţionala a Franţei, programata, miercuri, la Paris.

Iordanescu a convocat urmatorii fotbalişti: Bogdan Lobonţ (Dinamo), Bogdan Stelea (Rapid) - portari; Gheorghe Popescu (Lecce), Cosmin Contra (AC Milan), Adrian Iencsi (Rapid), Daniel Prodan (Messina), Mirel Radoi (Steaua), Cristian Chivu (Ajax Amsterdam), Flavius Stoican (Universitatea Craiova), Razvan Raţ (Rapid), Dorinel Munteanu (VfL Wolfsburg) - fundaşi; Paul Codrea (Genoa), Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev), Florin Şoava (Rapid), Laurenţiu Roşu (Numancia Soria) - mijlocaşi; Adrian Mutu (Verona), Adrian Ilie (CF Valencia), Viorel Moldovan (FC Nantes), Ionel Ganea (VfB Stuttgart), Daniel Pancu (Rapid) - atacanţi.

Iordanescu a declarat ca jucatorii Cosmin Contra şi Laurenţiu Roşu vor sosi sîmbata seara la Bucureşti şi vor participa la reunirea lotului, care este programata duminica. Tehnicianul român a precizat ca a discutat cu fotbaliştii români care evolueaza în strainatate şi a aflat ca unii dintre ei nu vor putea ajunge, luni, la ora 14.00, la Paris, conform programului, ci vor întîrzia. "Sper, totuşi, ca pîna la ora 20.00 (n.r. - cînd este programat antrenamentul oficial) sa am toţi jucatorii la dispoziţie", a spus Iordanescu.

Selecţionerul român a menţionat ca nu l-a convocat pe Ovidiu Sabau, deoarece vrea sa-i încerce pe postul jucatorului rapidist pe Tiberiu Ghioane şi pe Paul Codrea. "Sabau nu este pe lista, dar vom avea nevoie de el în continuare", a spus Iordanescu, adaugînd ca Sabau ar fi putut fi unul dintre titularii meciului cu Franţa şi ca ramîne în atenţia sa.

Tehnicianul român a spus ca nu şi-a permis sa-l convoace pe stelistul Iulian Miu, deoarece acesta s-a pregatit cu echipa de tineret şi în meciurile amicale a evoluat numai 45 de minute. "Sper ca Miu sa-şi rezolve situaţia cît mai repede pentru a nu ieşi complet din circuitul echipei naţionale", a spus Iordanescu. El a menţionat ca evoluţia lui Miu în turneul din Portugalia l-a nemulţumit, dar a adaugat ca, probabil, prestaţia fundaşului stelist a fost influenţata de faptul ca a sosit nepregatit la echipa naţionala.

Iordanescu a anunţat, joi, ca Anton Doboş şi Ilie Stan vor fi antrenorii sai secunzi, alaturi de Dan Apolzan şi Dumitru Moraru. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a precizat ca cei doi au încheiat contracte cu FRF valabile pîna pe 31 iulie 2004, la sfîrşitul turneului final al Campionatului European din Portugalia. Sandu a adaugat ca Doboş a renunţat la funcţia de antrenor principal a echipei AEK Bucureşti, dar şi-a pastrat postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului bucureştean.

Cei doi tehnicieni au spus ca sînt onoraţi ca au fost aleşi sa lucreze la echipa naţionala şi şi-au exprimat speranţa ca selecţionata româna se va califica la turneul final al Campionatului European din 2004. Iordanescu a spus ca i-a ales pe cei doi deoarece îi cunoaşte foarte bine, ambii tehnicieni fiind "caractere deosebite şi foşti sportivi de performanţa".

Mircea Sandu a precizat ca nu s-a pus problema cooptarii lui Grigore Sichitiu în staful tehnic al echipei naţionale. Preşedintele FRF a negat existenţa unor neînţelegeri între el şi Sichitiu. "Daca vine în ţara, poate sa ne ajute, avem nevoie de el în sectorul de copii şi juniori", a spus Sandu.

Sursa:www.mediafax.ro


Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!