toate sectiunile

Vrei să îţi vinzi tablourile? Nu ocoli anunţurile caselor de amanet unde scrie “cumpar tablouri”!

29 oct 2020, 13 afisari

Inevitabil, când auzi de amanet, te gândeşti că la o casă de amanet poţi duce doar bijuterii de aur.

Vrei să îţi vinzi tablourile? Nu ocoli anunţurile caselor de amanet unde scrie “cumpar tablouri”!

Nu te-ai gândi vreodată că unele case de amanet au anunţuri de tipul “cumpar tablouri”. Ei bine, poţi fi surprins să îţi spunem că astfel de case există şi poţi amanetă bijuterii, tablouri şi alte opere de artă, ceasuri, electronice şi aşa mai departe. Da, este exact aşa cum ai văzut în celebra emisiune “Pawn Stars” unde, cu siguranţă, te-a surprins varietatea de obiecte aduse, amanetate sau vândute. Ei bine, acum există şi în România astfel de case de amanet, unde poţi vinde inclusiv operele tale de artă.

Amanetul este un sistem extrem de interesant, profitabil de ambele părţi care funcţionează de mult timp...foarte mult timp. Casele de amanet există de secole. De fapt, primele case de amanet au apărut acum mai bine de 3.000 de ani că o modalitate prin care oamenii puteau să îşi vândă bunurile şi să împrumute bani de care aveau nevoie. Nu numai că aici poţi aduce inclusiv tablouri, ci poţi găsi articole de înaltă calitate, la preţuri accesibile. De asemenea, poţi să vinzi multe articole pe care nu le doreşti şi vei primii banii pentru ele aproape imediat, după o evaluare a obiectelor respective. Reţine că unele case de amanet nu primesc tot ceea ce am descris mai sus. Aceasta înseamnă că este posibil să nu caute întotdeauna articolele pe care doreşti să le vinzi. Poţi oricând să suni sau să accesezi site-ul înainte pentru a vedea dacă acceptă anumite tipuri de articole pentru a economisi timp.

Inventarul la casele de amanet se schimbă aproape constant. De îndată ce o persoană le vinde un obiect, o altă persoană poate doreşte să-l cumpere. Asta înseamnă că ai acces la o selecţie excelentă de produse, indiferent de ceea ce cauţi. În cazul în care casa de amanet nu are ceea ce cauţi, nu renunţa. Poate peste câteva zile vei găsi.

Dacă încerci să vinzi singur articolul, va trebui să te interesezi singur de valoarea obiectului tău. Însă, o casă de amanet te poate ajută în evaluare. Totuşi, ar fi bine să ştii câteva lucruri, mai ales dacă doreşti să vinzi un tablou către o casă de amanet.

Desigur, majoritatea dintre noi nu avem un Picasso care este ascuns în pod. Dar, dacă ai câteva portrete sau peisaje mai vechi, te vei întreba cam cât valorează acele tablouri, înainte de a le duce la o casă de amanet.

Pentru asta, ar trebui să găseşti răspunsul la câteva întrebări simple şi anume:

-Pictura este originală sau este o copie sau o imprimare?

-Dacă este un tablou imprimat, este o ediţie limitată?

-Pictura include semnătura, iniţialele sau monogramă artistului?

-Pictura este însoţită de rama originală?

Există numeroase informaţii pe internet care te vor ajută să identific tabloul, dacă este original sau este o copie. 

Care sunt tipurile de tablouri pe care le poţi duce la amanet?

Tablourile în ulei sunt cele mai frecvente opere de artă amanetate. O pictură originală în ulei va avea un aspect frumos, strălucitor şi îi va oferi privitorului o senzaţie de profunzime. Aceste tablouri sunt cel mai frecvent realizate pe pânză sau pe carton presat, dar este posibil să întâlneşti şi picturi în ulei pe sticlă sau lemn.

Acuarelele sunt şi ele vândute, dar şi foarte căutate. Totuşi, dintre toate tipurile de tablouri, este cel mai dificil să faci diferenţa dintre o acuarelă originală şi o reproducere. Căută adâncimea, semne de creion sau spaţii goale fără urme de culoare. Toate acestea sunt, în general, semne ale unei acuarele originale.

Pastelurile oferă culori bogate şi vibrante într-un tablou. Pastelurile clasice au un aspect pudrat, în timp ce pastelurile cu ulei par mai groase şi mai strălucitoare. Pastelurile au fost utilizate în mod obişnuit în perioada Renaşterii în Europa. De asemenea, au fost folosite extrem de des de impresioniştii francezi din secolul al XIX-lea, precum Degas sau Lautrec. Dacă ai un portret original în pastel, de exemplu unul realizat de Ştefan Luchian, acesta ar putea fi foarte valoros. 

Deşi sunt mai puţin frecvente, gravurile pot, de asemenea, să aducă o sumă frumoasă dacă sunt opere ale unui artist cunoscut, precum Theodor Aman. 

Şi totuşi, cum poţi ştii dacă merită să cumperi sau să vinzi un tablou la amanet, precum şi orice alt obiect? Ce se întâmplă dacă ai încercat sfaturile prezentate mai sus şi ai în continuare nevoie de ajutor? O casă de amanet poate să nu fie primul loc la care te vei gândi, dar există motive cât se poate de serioase pentru a face acest lucru.

În primul rând, reprezentanţii unei case de amanet sunt pricepuţi în evaluarea obiectelor artistice, inclusiv a picturilor. Ei pot studia pictura cu un ochi bine informat şi pot spune dacă este un original, cine este artistul şi cât pot să plătească pentru acel tablou sau operă de artă.

Un alt avantaj al amanetării tablourilor este că reprezintă o modalitate mult mai rapidă de a câştiga bani. Procesul simplificat înseamnă că poţi pleca cu bani în scurt timp.

Cât valorează tabloul, totuşi? 

Determinarea valorii unui tablou este atât o ştiinţă, cât şi o artă. Nu există o metodă uşoară, ci este nevoie de o combinaţie de factori. Dacă nu vrei să apelezi la casă de amanet pentru o evaluare şi nici tu nu reuşeşti, cel mai logic pas este să contactezi un evaluator de artă profesionist. Acesta îţi va putea oferi o estimare a valorii tabloului.

Dacă totuşi, alegi casă de amanet pentru evaluarea picturii, aşa cum am spus, personalul va stabili cât valorează. Va examina articolul în detaliu, asigurându-se că tabloul este în stare bună şi îşi vor folosi cunoştinţele despre piaţă, cerere şi istoricul cumpărăturilor pentru a-ţi oferi un preţ corect. După ce vor termină, cei de la casa de amanet îţi va spune exact cât sunt dispuşi să plătească pentru tabloul tău. Eşti liber să accepţi preţul sau să pleci. Dar dacă eşti în căutarea unei modalităţi simple de a scăpa de articolele de acest gen, care altfel ocupă spaţiu în podul casei, o casă de de amanet este cea mai bună opţiune.


Taguri:
tablouri, amanet, case, cumparare
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile