toate sectiunile

Scandalul transportului in comun din judetul Ilfov continua: RATB se retrage definitiv de la periferie!

14 iun 2010, 306 afisari

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB ) nu va mai asigura transportul public in judetul Ilfov, incepand de marti, 15 iunie 2010, din cauza neintelegerilor financiare cu autoritatile din zona.

Scandalul transportului in comun din judetul Ilfov continua: RATB se retrage definitiv de la periferie!

Consiliul Judetean Ilfov nu si-a indeplinit obligatiile de plata pe care si le asumase fata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin Protocolul privind transportul public de calatori, semnat pe 26 noiembrie 2008, aprobat prin Hotararea de Consiliu General nr. 346/2008.

Astfel, pana in prezent, Consiliul Judetean Ilfov nu a achitat sumele datorate in baza art. 4 alin 7 al Protocolului mai inainte mentionat si nici nu a constituit garantia reala imobiliara potrivit art.4 alin. 8 din acelasi Protocol.

Art. 4, alin. 8: "Judetul Ilfov va constitui in maxim 30 de zile dupa inceperea executiei prezentului Protocol, o garantie reala imobiliara la dispozitia Muncipiului Bucuresti echivalenta cu valoarea debitului restant si a prestatiei pe un trimestru".

Aceste imagini nu se vor mai vedea in judetul Ilfov, din 15 iunie

Aceste imagini nu se vor mai vedea in judetul Ilfov, din 15 iunie

Municipalitatea Bucuresti a notificat Consiliul Judetean Ilfov in doua randuri, mai intai in data de 10 iunie 2010 si apoi din 8 iunie 2010, insa fara niciun rezultat.

Primaria Municipiului Bucuresti si Regia Autonoma de Transport Bucuresti isi cer scuze fata de calatorii afectati de aceasta decizie, dar precizeaza ca nu pot suporta legal cheltuielile aferente transportului public in judetul Ilfov.

De altfel, in anul 2005, cele 68 de linii preorasenesti ale RATB au fost desfiintate, transportul fiind asigurat de firme particulare, dar s-a revenit asupra deciziei, dupa solicitarile si protestele vehemente ale ilfovenilor nemultumiti.


Autor:
Dragos Tanase
Sursa-foto:
Ratb.stfp.net
Mediafax Foto
Taguri:
transport public, judetul ilfov, ratb, primaria capitalei
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema