toate sectiunile

Sarmale în foi de viţa

20 dec 2015, 699 afisari

Ingrediente pentru 4 porţii 25 foi de viţa, 150 g orez, 400 g carne de berbec, 250 g ceapa, 150 g stafide, 1 pahar cu ulei, 2 ceşti cu supa, 1 lamaie, 1 galbenuş de ou, 1 lingura faina, sare, piper. Preparare Frunzele de viţa se oparesc în apa clocotita, sarata, în

Sarmale în foi de viţa

Ingrediente pentru 4 porţii


25 foi de viţa, 150 g orez, 400 g carne de berbec, 250 g ceapa, 150 g stafide, 1 pahar cu ulei, 2 ceşti cu supa, 1 lamaie, 1 galbenuş de ou, 1 lingura faina, sare, piper.

Preparare
Frunzele de viţa se oparesc în apa clocotita, sarata, în care s-a stors o lamaie. Se lasa sa se scurga bine. Se fierbe orezul 5 minute în apa clocotita şi sarata, apoi se lasa la scurs. Se taie carnea şi se prajeşte în ulei cu o ceapa taiata marunt, se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, se adauga stafidele şi orezul fiert. Se pune cate o lingura din acest amestec între doua foi de viţa şi se ruleaza. Se aşaza într-o cratiţa unsa cu ulei, se toarna supa, în care s-a amestecat galbenuşul, faina şi zeama de lamaie, apoi se pun la cuptor, timp de 1 ora, la foc mic.


Taguri:
sarmale, retete, carne, ulei, apa, scurgere, foc, timp
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!