toate sectiunile

Sarmale cu nuca

21 dec 2015, 833 afisari

Ingrediente pentru 4 portii 100 g orez, 1 cartof, 4 cepe, 10 linguri de nuca macinata, 5 linguri suc de roşii, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 salata verde, frunze de varza proaspata sau acra (frunze de viţa de vie), ulei, sare. Preparare Se taie ceapa marunt şi

Ingrediente pentru 4 portii
100 g orez, 1 cartof, 4 cepe, 10 linguri de nuca macinata, 5 linguri suc de roşii, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 salata verde, frunze de varza proaspata sau acra (frunze de viţa de vie), ulei, sare.

Preparare
Se taie ceapa marunt şi se înabuşa 15 minute. Se adauga orezul ales şi spalat şi cateva linguri de apa. Cand orezul a absorbit toata apa, se amesteca cu 3 linguri de ulei. Dupa ce s-a racit, se adauga nuca macinata, verdeaţa şi salata verde tocata fin, cartoful dat pe razatoarea mica şi 2 linguri suc de roşii.

Se condimenteaza cu sare, dupa gust. Din compoziţia astfel obţinuta, se fac sarmale în frunze de varza oparite sau în frunze de viţa de vie. Pe fundul unei cratiţe se pun cateva frunze de varza şi apoi se aşaza sarmalele. Se adauga trei linguri suc de roşii, doua linguri de ulei şi apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba la cuptor 40 de minute.

 


Taguri:
sarmale, retete, legatura, rosii, ulei, apa, absorbtie
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!