toate sectiunile

Prosoape de baie pe Sabaev.ro: criterii de selectie şi scurt istoric al prosoapelor!

28 iul 2020, 28 afisari

Protagonistele absolute ale unei bai, prosoapele, nu pot lipsi din nicio casă. Dar care sunt caracteristicile care fac ca un prosop să fie de calitate? Cum putem recunoaşte produsul care se potriveşte nevoilor noastre?

Prosoape de baie pe Sabaev.ro: criterii de selectie şi scurt istoric al prosoapelor!

Vom încerca să răspundem astăzi la aceste întrebări, prezentând sfaturi practice pentru a alege prosoape de baie pe Sabaev.ro, dar şi de unde provin aceste ţesături unice şi indispensabile.

 

Cum să alegeţi prosoapele de baie

 

În primul rând, trebuie făcută o distincţie clară şi necesară între ţesăturile utile pentru uscarea corpului şi cele mai potrivite pentru absorbţia excesului de apă de pe suprafeţe. Trebuie avut în vedere faptul că absorbţia rezultă din maximizarea suprafeţei. Prosoapele de bumbac, prin urmare, sunt recomandate pentru mâini şi corp, iar prosoapele din alte materiale textile sunt minunate pentru uscarea vaselor şi paharelor.

 

O ţesătură de acest gen este, fără îndoială, mai absorbantă şi se usucă pe ambele părţi. Veţi avea o suprafaţă mai mare pentru uscare. Materialul pentru prosoapele de bucătărie este diferit. Este un amestec de bumbac, raion şi pânză: o alegere perfectă pentru uscarea vaselor, deoarece creşte procesul de evaporare. În cele din urmă, pânza pură este puternică, rezistentă şi super absorbantă: ideală pentru orice, inclusiv pentru articole de sticlă. Există şi prosoape din microfibră care au avantajul de a fi uşoare, foarte subţiri şi de a se usca foarte repede.

 

Prosoapele de bumbac

 

Există multe variante posibile pentru acest produs: simple, colorate, tip jacquard sau fagure. În magazinele de specialitate puteţi găsi o gamă largă de modele, culori şi texturi. Prosoapele de bumbac pot fi spălate la maşina de spălat la maxim 60 ° C, dar nu uitaţi să nu adăugaţi prea mult balsam pentru a nu risca să reduceţi capacitatea de absorbţie a apei în timp. Nu este necesar să le călcaţi, doar să le întindeţi bine şi să le pliaţi cu atenţie, odată ce sunt uscate.

 

Seturile de prosoape

 

Seturile de prosoape de baie sunt de obicei alcătuite din prosoape de faţă, prosoape de bideu şi prosoape mai mari pentru duş. Uneori, în interiorul setului există şi prosoape mai mici pentru a vă usca mâinile, utile mai ales atunci când călătoriţi şi nu aveţi spaţiu suficient sau nu puteţi transporta un prosop mai mare. Mai rar, în cadrul seturilor, există şi halate de baie potrivite.

 

Dimensiunile pot varia, dar, de obicei, dimensiunea prosopului de baie este de aproximativ 100 x 150 cm, cea a prosopului mediu este de aproximativ 60 x 100 cm, prosopul pentru bideu măsoară 40 x 60 cm, iar prosoapele utilizate pentru mâini, cele care urmează să fie plasate în baia de oaspeţi sau pentru a fi luate în călătorie, au o dimensiune de numai 30 x 30 cm.

 

Cantitatea potrivită de prosoape de uz casnic? O regulă generală nescrisă sugerează că fiecare membru al familiei are nevoie de cel puţin trei prosoape: prosopul pentru faţă, prosopul de bideu şi prosopul de baie (de duş). Prin urmare, va fi necesar să aveţi un număr suficient de mare de prosoape pentru întreaga familie şi pentru toţi oaspeţii.

 

În ceea ce priveşte combinaţiile, nici măcar prosoapele nu scapă de alegerile de stil care implică întregul mobilier de baie. Prosoapele albe reprezintă întotdeauna o soluţie elegantă şi nu creează constrângeri estetice, dar pentru a obţine un efect excelent puteţi alege culoarea şi nuanţele prezente în gresie sau faianţă, cu motive geometrice sau florale, în dungi etc. Prosoapele colorate, cum ar fi cele în culori strălucitoare si vii, sunt foarte populare.

 

Cum să recunoaşteţi un prosop de calitate

 

Există indicii care ne fac să înţelegem dacă ceea ce cumpărăm este un prosop de înaltă calitate. Cele mai bune fibre de bumbac sunt lungi şi drepte. Mai mult, cele mai bune prosoape de bumbac sunt moi şi catifelate la atingere şi au o greutate substanţială.

 

Pentru a evalua fiabilitatea unui produs pentru lenjeria de baie, una dintre valorile de referinţă este GPM, adică grame pe metru, iar un prosop de baie de calitate începe de la 550 gpm. Dacă eticheta nu arată aceste date, putem atinge ţesătura şi îi putem testa greutatea şi consistenţa, asigurându-ne că nu dispersează scame şi aţe.

 

Sfaturi practice pentru prosoape

 

Pentru a avea prosoape moi, este esenţial să le spălaţi imediat după achiziţie şi înainte de utilizare. Această procedură este folosită pentru a spăla reziduurile chimice ale fabricaţiei şi pentru a facilita mai bine absorbţia bumbacului. După numeroase spălări, fibrele sunt capabile să îndeplinească mai bine sarcina pentru care au fost create, şi anume să absoarbă apa. Înălbirea, utilă pentru îndepărtarea petelor şi pentru a face albul să strălucească, înmoaie prosoapele fără a le distruge. În cele din urmă, un prosop bun este cel care nu îşi pierde culoarea, nici firele, şi rămâne moale şi rezistent. 

 

Scurt istoric

 

Au fost însă prosoapele aşa dintotdeauna? V-aţi întrebat vreodată de unde provine prosopul? În primul rând, cuvântul "prosop" provine din vechea franceză “toaille”. Totuşi, acesta nu este locul unde s-a nascut prosopul. Cele mai vechi prosoape erau create dintr-o bucată netedă de bumbac sau ţesătură de în numită “pestamel”, ce îşi are originea în oraşul Bursa, Turcia, şi a apărut cândva în secolul al XVII-lea. Aceste prosoape erau mai subţiri decât cele din ziua de azi, dar erau foarte absorbante.

Datorită industrializării şi comerţului de bumbac, prosoapele au devenit accesibile tuturor în secolul al XIX-lea. 

 

 În concluzie…

 

Prosoapele sunt o parte importantă a vieţii de zi cu zi. De multe ori începem şi încheiem ziua cu un prosop. Un prosop bun este esenţial pentru a ne curăţa, dar şi pentru a ne face sa ne simţim cât mai bine. De aceea, alegere unui prosop de calitate cât mai bună este un lucru esenţial pentru confortul şi bunăstarea noastră.


 


Taguri:
recomandare, sfaturi, casa, nevoi
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile