toate sectiunile

Pasajul Baneasa, 48 de ore pana la inaugurare (Poze)

25 nov 2009, 479 afisari

Apropo.ro a fost sa vada care este stadiul lucrarilor la pasajul Baneasa, cu doua zile inainte de inaugurare.

Pasajul Baneasa, 48 de ore pana la inaugurare (Poze)

Autoritatile si firma care a contractat lucrarea sunt aproape de finalizarea pasajului subteran de la Baneasa.

Potrivit autoritatilor, pasajul va fi dat in folosinta vineri, pe 27 noiembrie, cu cateva zile mai devreme decat ultimul termen anuntat, 1decembrie.

La inceput, cand lucrarile erau in faza incipienta, se spunea ca acest pasaj va costa 13 milioane de euro, insa suma a sarit serios de aceasta cifra.

Proiectat sa aiba o lungime de 870 de metri, din care zona subterana (tunelul) sa aiba 72 de metri, pasajul subteran de la Baneasa incepe dupa intersectia DN1 cu Bulevardul Elena Vacarescu si Strada Dobrogeanu Gherea si se va sfarsi dupa intrarea de la Aeroportul Baneasa, la kilometrul 8+100. Pasajul va avea cate doua benzi pe sens si cate doua laterale la sol.

Harta zonei unde se afla pasajul Baneasa

La acest moment, lungimea pasajului a ajuns la 1,2 km, fata de 870 de metri si va avea doua benzi pe sens. In plus, pe marginea fiecarui sens vor fi doua bretele inguste care pot fi folosite de pietoni.

Latimea tunelului va fi de 16 metri, acesta avand o inaltime maxima de 10 metri.

Astazi, cu doua zile inainte de darea in folosinta a acestui pasaj, muncitorii finisau peretii lucrarii, asfaltul era marcat corespunzator, totul parand gata de inaugurare. Cu putina curatenie, desigur, inainte ca oficialitatile sa vina sa taie panglica, asa cum se obisnuieste la romani.

GALERIE FOTO

Pasajul Baneasa

Pentru cei care vor sa aiba un termen de comparatie, va oferim doua montaje foto, in care vedem cum s-a schimbat zona din 2007 pana in prezent.

Inainte si dupa

Sus si jos, doua montaje in care va aratam cum arata zona in care este acum pasajul Baneasa

Inainte si dupa (II)

Proiectat sa fluidizeze traficul din partea de nord a Bucurestiului, pasajul Baneasa dorea sa ii scape de nervi si de asteptare pe cei aflati in trafic in zona. Potrivit unui recensamant de circulatie, realizat in 2005, recensamant in urma caruia s-au stabilit parametrii acestui pasaj, pe DN1 trec mai mult de 50.000 de vehicule fizice in 24 de ore.


Autor:
Ciprian Voiculescu
Sursa-foto:
Cosmin Bararu
norc
google
Taguri:
pasaj, pasajul baneasa, lucrari, inaugurare
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!