toate sectiunile

Otita externa, cauzata de statul prelungit la piscina!

11 iul 2011, 405 afisari

Dupa o zi intreaga de stat la piscina s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta si sa te pricopsesti cu otita externa.

Otita externa, cauzata de statul prelungit la piscina!

Temperaturile ridicate de afara ne indeamna la balaceala, insa unii dintre noi au sensibilitatea mai crescuta, iar cativa stropi de apa patrunsi pe canalul aricular pot genera dureri teribile!

Otita externa sau "boala inotatorilor" reprezinta inflamarea canalului extern care devine astfel rosu si sensibil.

Aceasta afectiune este cea mai frecventa cauza a durerilor in zona urechilor. Ceea ce declanseaza afectiunea pot fi infectiile bacteriene sau, mai rar, ciupercile (cum ar fi Candida) si, pentru ca inotatorii sunt cel mai adesea diagnosticati ca urmare a contactului prelungit cu apa, a capatat denumirea de "boala inotatorilor". De asemenea, copiii si persoanele sensibile se pot alege cu otita externa dupa numai o zi la piscina sau la mare!

Dureri de urechi dupa o zi la piscina? Pericol de otita externa!

Simptome

Boala se manifesta printr-o senzatie de disconfort sau durere la nivelul urechii, mai ales la atingere sau apasare.

In unele cazuri, auzul poate sa scada in aceasta perioada, iar din ureche sa se scurga o secretie galbuie. La 1 din 3 persoane afectate simptomele sunt asa de severe incat ii impiedica sa-si desfasoare activitatile zilnice. Circa 1 din 5 persoane este nevoita sa stea in pat din pricina durerii cauzate de otita externa.

Citeste mai multe despre otita externa, pe csid.ro!


Autor:
Alexandra Ungureanu
Sursa-foto:
hopa.ro
Taguri:
otita, otita externa, ureche, piscina, apa
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • Otita, duşmanul tacut

    Otita medie este una dintre complicaţiile frecvente ale infecţiilor de cai respiratorii superioare la copii. Frecvenţa maxima este tipica pentru copilul mic, 75% din otitele medii debutînd înainte de 4 ani. Otita medie acuta se manifesta prin otalgie (durere de ureche)

  • Agorafobia, boala care te omoara daca iesi din casa! Agorafobia, boala care te omoara daca iesi din casa!

    O germanca, in varsta de 40 de ani, nu poate sa calatoreasca, sa mearga la serviciu sau la cumparaturi, chiar daca nu are probleme de locomotie. In casa, este un om normal, dar afara este in pericol de moarte! Sylvia K. sufera de agorafobie, adica teama de spatii deschise.

  • Tricotilomania, o boala la fel de periculoasa ca anorexia Tricotilomania, o boala la fel de periculoasa ca anorexia

    Tricotilomania este o boala care se manifesta mai ales in randul tinerilor si consta in smulgerea repetata a parului de pe corp, cu precadere de pe scalp.