toate sectiunile

NOI PROTESTE, anunţate pentru astăzi în Bucureşti şi în marile oraşe: Manifestanţii vor schimbarea clasei politice

5 nov 2015, 282 afisari

Noi proteste sunt anunţate să aibă loc, joi seară, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, pentru a treia zi la rând, după ce revolta din stradă, generată de tragedia din Clubul Colectiv, a dus la demisia Guvernului Victor Ponta, manifestanţii vrând acum schimbarea clasei politice.

NOI PROTESTE, anunţate pentru astăzi în Bucureşti şi în marile oraşe: Manifestanţii vor schimbarea clasei politice

Marţi seară, după cele trei zile de doliu naţional şi după un marş al tăcerii în memoria victimelor dinCclubul Colectiv, peste 25.000 de persoane au ieşit în stradă pentru a-şi exprima revolta. Mesajul de pe Facebook pentru chemarea oamenilor în stradă era: "Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători" şi "Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii!".

În urma protestelor, miercuri dimineaţă, premierul Victor Ponta a anunţat că îşi depune mandatul, precizând că speră că demisia Guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă şi adăugând că este nevoie de soluţii raţionale. Ulterior, şi primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedona, anunţa că demisionează din funcţie, spunând că-şi asumă vina morală pentru tragedia din Clubul Colectiv.

Citeste mai mult aici!


Taguri:
bucuresti, proteste, clasa politica, schimbare, club, demisie, guvern, revolta, strada, tragedie, victor ponta, oameni, anunt, doliu, iesire, mars, memorie, national
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile