toate sectiunile

Din 15 iunie, turistii vor plati iar intrarea in Mamaia

11 iun 2010, 191 afisari

Turistii care vor dori sa intre in statiunea Mamaia cu masini neinmatriculate in judetul Constanta vor plati si in acest an, incepand cu 15 iunie, o taxa de acces

Din 15 iunie, turistii vor plati iar intrarea in Mamaia

Aceasta taxa se achita la intrarea in statiune, pe toata perioada sezonului estival, de catre conducatorii autovehiculelor care nu sunt inmatriculate in judetul Constanta, precum si de catre conducatorii autovehiculelor cu numere provizorii care nu au domiciliul in Constanta.

Potrivit reprezentantilor primariei, valoarea taxei a fost mentinuta la nivelul celei din anii precedenti: pentru o intrare in Mamaia se plateste suma de 3 lei, abonamentul de 24 de ore va costa 4 lei, cel pentru sapte zile 25 de lei, iar pentru abonamentul valabil pentru intregul sezon estival se vor achita 250 de lei.

Taxa de acces in statiunea Mamaia a fost introdusa in 2003 si a functionat pana in 2005. Prefectura Constanta a atacat atunci in contencios-administrativ hotararea privind taxa respectiva, iar instanta a anulat-o in 2006, an in care turistii au putut intra in statiune fara sa plateasca vreun ban.

Ulterior, primarul Constantei, Radu Mazare, a facut recurs la decizia instantei, iar in 2007 a castigat procesul si a reintrodus taxa de acces in Mamaia.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
Hotnews
Taguri:
mamaia, taxa, intrare, statiune,
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema