toate sectiunile

Cum va fi vremea până pe 25 ianuarie 2015

16 ian 2015, 119 afisari

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) informează care sunt temperaturile maxime şi minime prognozate până pe 7 decembrie, pentru fiecare regiune a ţării.

Cum va fi vremea până pe 25 ianuarie 2015

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

În prima săptămână, valorile maxime ale temperaturii se vor situa în general cu mult peste cele specifice perioadei, cu medii de 4...6 grade în 12 şi 15 ianuarie şi 7...9 grade în celelalte zile. Minimele cele mai scăzute vor fi în dimineaţa de 14 ianuarie (-4 grade), în restul intervalului fiind de aşteptat -3...-1 grad în medie, dar cu valori mai mari în zona de deal. În cea de-a doua săptămână se estimează un regim termic mai constant, cu valori în continuare peste cele climatologic normale, cu maxime în medie de 5...7 grade şi minime de -2...0 grade.

În prima săptămână a intervalului de referinţă precipitaţiile vor lipsi, apoi -începând din jurul datei de 18 ianuarie- creşte probabilitatea pentru precipitaţii mixte, cu caracter temporar.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant ploi, va fi mai ridicată în a doua săptămână de prognoză.

CRIŞANA

În prima săptămână de prognoză, temperatura aerului va avea unele oscilaţii, dar valorile maxime se vor situa, în marea lor majoritate, peste cele specifice perioadei, cu medii de 3...5 grade în 12 şi 15 ianuarie şi 6...8 grade în celelalte zile. Variaţii vor fi şi în privinţa regimului termic nocturn, cu minimele cele mai scăzute în dimineaţa de 14 ianuarie, când vor fi în medie -4 grade, în restul intervalului fiind de aşteptat -3...-1 grad, dar cu valori mai mari în zona de deal. În cea de-a doua săptămână se estimează un regim termic relativ constant, cu valori în continuare peste cele climatologic normale, cu maxime de 4...6 grade şi minime de -2...0 grade, mediat pe regiune.
 
În prima săptămână a intervalului de referinţă precipitaţiile aproape vor lipsi, apoi -începând din jurul datei de 18 ianuarie- creşte probabilitatea pentru precipitaţii mixte, cu caracter temporar.

TRANSILVANIA

Intervalul va debuta cu o vreme destul de rece pe timpul nopţilor, când vor fi valori în medie de -9...-7 grade, chiar scăzute în dimineaţa zilei de 14 ianuarie, în special în depresiuni. Pentru cea de-a doua săptămână se estimează un regim termic nocturn în medie de -6...-3 grade. Pe parcursul zilelor, temperaturile se vor situa în marea lor majoritate peste cele specifice perioadei din an, în medie 2 la 5 grade, cu valori mai scăzute în special în zonele depresionare, unde cu precădere în perioada 14 - 15 ianuarie va fi ceaţă mai persistentă.
 
În prima săptămână condiţiile de precipitaţii vor fi foarte reduse, dar probabilitatea pentru precipitaţii mixte, cu caracter temporar va creşte după data de 18 ianuarie.

vremea.apropo.ro

 

Vremea în Bucureşti, vremea în Iaşi, vremea în Cluj, vremea în Timişoara şi în orice oraş vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util şi desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropotv.ro

MARAMUREŞ

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste cele climatologic specifice perioadei din an, cu maxime în medie de 3...5 grade. Valorile nocturne vor avea unele oscilaţii, astfel că cele mai mici temperaturi minime vor fi în dimineaţa de 14 ianuarie, când media regională va fi -7...-6 grade, cu valori mai mici în zonele depresionare. Pentru celelalte nopţi se estimează o medie de -4 la -2 grade.
 
Precipitaţii slabe, mixte, vor fi în data de 12 ianuarie şi în noaptea de 14/15 ianuarie, iar după data de 18 ianuarie, probabilitatea pentru precipitaţii mixte se menţine ridicată aproape în fiecare zi.

MOLDOVA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză regimul termic diurn nu va avea variaţii importante, menţinându-se relativ constant, la o medie regională de 3...6 grade, valori peste cele climatologic specifice perioadei. Nici în privinţa minimelor nocturne nu sunt de aşteptat oscilaţii semnificative, temperaturile urmând a fi în medie de -5...-2 grade.
 
După o primă săptămână lipsită de precipitaţii, după data de 18 ianuarie creşte probabilitatea de apariţie a lapoviţelor şi ninsorilor.

DOBROGEA

Vremea va fi relativ caldă pe parcursul zilelor, când vor fi valori de 4...7 grade, în medie, cu mult peste ce ar fi normal să se înregistreze în luna ianuarie. Regimul termic nocturn va avea uşoare oscilaţii, astfel că în nopţile cele mai reci de la începutul intervalului de prognoză vor fi, în medie, temperaturi în jurul a -3 grade, în celelalte nopţi fiind de aşteptat valori între -2 şi 1 grad.
 
Până în jurul datei de 19 ianuarie nu se vor semnala precipitaţii, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va creşte.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile şi pe luni. Fir întins!

http://vremea.apropotv.ro/solunar

MUNTENIA

Regimul termic diurn nu va avea variaţii semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile maxime mediate pe regiune urmând a se situa între 4...7 grade, valori peste cele climatologic specifice perioadei din an. Uşoare oscilaţii sunt de aşteptat în privinţa regimului minimelor nocturne, care vor fi de aproximativ -5 grade în primele nopţi, apoi între -4 şi -2 grade, valori medii regionale.
 
În prima săptămână a intervalului de referinţă nu se vor semnala precipitaţii, probabilitatea de apariţie a acestora fiind în creştere după data de 19 ianuarie.

OLTENIA

Vremea va fi relativ caldă pe parcursul zilelor, când vor fi valori de 4...7 grade, în medie, cu mult peste ce ar fi normal să se înregistreze în luna ianuarie. Regimul termic nocturn va avea uşoare oscilaţii astfel că, în nopţile cele mai reci de la începutul intervalului de prognoză, temperaturile minime vor fi, în medie regională, de -5...-4 grade, în rest urmând a se încadra între -3 şi 1 grad.
 
Până în jurul datei de 19 ianuarie nu se vor semnala precipitaţii, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va creşte.

LA MUNTE

Regimul termic se va situa în general peste cel climatologic specific, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta, astfel că valorile maxime vor fi în medie între 0 şi 4 grade, posibil mai scăzute în perioada 19 - 21 ianuarie. Minimele nocturne se vor situa între -6 şi -3 grade, în medie, temperaturi mai scăzute fiind posibile în primele nopţi, dar şi în jurul datei de 20 ianuarie.
 
Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, va creşte după data de 18 ianuarie.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
inmh
Sursa-foto:
publimedia
Taguri:
meteo, prognoza meteo decembrie, racire, temperaturi
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema