toate sectiunile

Cum va fi vremea până în luna martie 2015

26 dec 2014, 1117 afisari

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor până în luna martie 2015.

Cum va fi vremea până în luna martie 2015

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

IANUARIE 2015

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori peste mediile climatologice local în sudul, sud-estul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normal.

Precipitaţiile lunare se vor situa peste mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării.

FEBRUARIE 2015

Temperatura medie lunară a aerului va înregistra valori sub mediile climatologice în zonele nordice şi centrale, local în sud-estul ţării valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile, iar în restul regiunilor, normale.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în limite normale, local, în zonele estice şi sud-estice, iar în restul teritoriului vor fi excedentare.

MARTIE 2015

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în sudul şi sud-estul ţării, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa, în general, sub normal.

Precipitaţiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa-foto:
mediafaxfoto
Taguri:
meteo, prognoza meteo, vremea
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • ANM: Vin ploi şi ninsori în aproape toată ţara ANM: Vin ploi şi ninsori în aproape toată ţara

    Începând de vineri seară, temperaturile scad şi ploile, ninsorile sau lapoviţa vor cuprinde sudul, estul şi centrul ţării, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

  • Ce spitale vor avea program de Revelion Ce spitale vor avea program de Revelion

    Un număr de 9 spitale din Bucureşti vor avea program de Revelion. Şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti va fi la datorie.

  • Programul RATB de Revelion Programul RATB de Revelion

    În perioada Sărbătorilor de iarnă, transportul public de suprafaţă gestionat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti, va funcţiona după următorul program...