toate sectiunile

Cozonac de post

16 dec 2015, 787 afisari

Ingrediente pentru aluat: Un pachet de margarina, 200 g zahar, 40 g drojdie de bere, o lingura coaja de lamaie şi portocala rase, baton de vanilie sau zahar vanilinat, o linguriţa de scorţişoara macinata, faina cat cuprinde, sare.


Ingrediente pentru aluat: Un pachet de margarina, 200 g zahar, 40 g drojdie de bere, o lingura coaja de lamaie şi portocala rase, baton de vanilie sau zahar vanilinat, o linguriţa de scorţişoara macinata, faina cat cuprinde, sare.

Pentru umplutura: 400 g gem, 200 g nuci taiate marunt, 150 g stafide, doua linguri cacao, esenţa de rom.

Preparare:
Se dizolva drojdia în apa calduţa, se amesteca cu restul ingredientelor şi se framanta un aluat elastic, care se lasa, timp de o ora, la crescut.

Se împarte aluatul în patru parţi şi se întind pe rand foi de un cm grosime. Se întinde, pe toata suprafaţa foii, gem amestecat cu cacao şi esenţa de rom.

Se presara deasupra nuci şi stafide şi se ruleaza cei patru cozonaci. Se aşaza în forme bine unse cu margarina.

Deasupra se unge cu pensula înmuiata în sirop de zahar şi se presara puţin zahar tos. Se coc, la foc potrivit, 50 minute.

Se serveşte cald.

Sursa:


Taguri:
cozonac, post, zahar, bere, pachet, apa, crestere, foc, timp
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!