toate sectiunile

Contribuie la schimbarile climatice, prin amprenta de carbon anuala!

5 iun 2009, 827 afisari

De Ziua Mediului se da startul campaniei nationale "Amprenta de Carbon – Afla cat risipesti din viitorul tau!".

Contribuie la schimbarile climatice, prin amprenta de carbon anuala!

Incepand cu 5 iunie 2009, pe site-ul www.generatiaverde.ro, fiecare dintre noi poate afla cum contribuie la Schimbarile Climatice prin amprenta de carbon anuala.

De Ziua Mediului, Asociatia Generatia Verde alaturi de Ministerul Mediului, Ambasada Marii Britanii si Universitatea Ecologica Bucuresti demareaza campania nationala "Amprenta de Carbon – Afla cat risipesti din viitorul tau!"

Dupa 5 luni de cercetari asidue, in luna Martie, Asociatia Generatia Verde realizeaza primul Calculator de emisii de CO2 din Romania.

Acesta va sta la baza studiului national desfasurat in cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti cu privire la media reala a emisiilor de CO2 al populatiei la nivel national si local.

In mai putin de 100 de luni, lupta de prevenire se va transforma intr-o lupta de supravietuire cu Schimbarile Climatice, conform rapoartelor si expertilor Comisiei Europene.

"Campania nationala Amprenta de Carbon – Afla cat risipesti din viitorul tau! este primul pas concret dintr-o serie de actiuni pe care Asociatia Generatia Verde le va intreprinde in lupta cu Schimbarile Climatice al carei punct culminant va surveni in 2015. ", declara Serban Copot, Presedintele Asociatiei Generatia Verde.

Campania Nationala "Amprenta de Carbon – Afla cat risipesti din viitorul tau!" este primul pas concret catre o atitudine verde!

Schimbarile climatice au devenit una dintre cele mai mari provocari pentru omenire si mediul inconjurator. Cuantificarea amprentei de carbon, analizarea si reducerea ei, ar fi solutia prevenirii acestor schimbari.

A-ti cunoaste propria amprenta de carbon iti permite sa reduci semnificativ impactul negativ asupra schimbarilor climatice oferindu-ti totodata posibilitatea sa economisesti bani prin actiuni foarte simplu de pus in practica. Pentru mai multe informatii despre campanie, vizitati site-ul www.generatiaverde.ro, sau scrieti la adresa: office@generatiaverde.ro.

 


Autor:
Alexandra Ungureanu
Sursa-foto:
arch.freebsdcity.org
Taguri:
carbon, campanie, ziua mediului, ecologie, spatiu verde
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Claudiu Serafim 27 mar 2011

    Sper ca in maxim 10.ani in Romania sa fie clima subtropicala,asa ca ma bucur nespus de mult ca incalzirea globala sa fie foarte acelerata,prin poluare si sa fie mai cald iarna ,ca in Grecia.Sau prin poluarea unui vulcan,important este sa fie mai cald cu 8-10.grade celsius iarna.Asa ca este si o parte…

    « Raspunde
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!