toate sectiunile

Chinezii au inventat pastele fainoase în urma cu 4.000 de ani

13 oct 2005, 38 afisari

Pastele fainoase au fost inventate în China, unde au fost descoperite resturi din acest aliment într-un bol ceramic datând de 4.000 de ani şi care a fost descoperit pe malul Fluviului Galben, se arata într-un studiu publicat de revista Nature, transmite AFP. Într-un material


Pastele fainoase au fost inventate în China, unde au fost descoperite resturi din acest aliment într-un bol ceramic datând de 4.000 de ani şi care a fost descoperit pe malul Fluviului Galben, se arata într-un studiu publicat de revista Nature, transmite AFP.

Într-un material remis revistei britanice, Houyuan Lu, cercetator la Academia de Ştiinţe din Beijing, a precizat ca a descoperit paste fainoase conservate într-un bol ceramic rasturnat.

Recipientul, a carui vechime a fost stabilita prin testarea cu carbon 14, a fost descoperit sub o patura de sedimente cu grosimea de trei metri care se afla într-o zona locuita în neolitic, dar care a fost distrusa ulterior de un cutremur sau de inundaţii.

Manunchiul de paste galbene, foarte fine, cu diametrul de trei milimetri şi cu lungimea de circa 50 de centimetri, aminteşte de taieţeii tradiţionali chinezi "La-Mian".

Cercetatorii au constatat ca fragmentele de amidon prezente în bol seamana cu cele care exista în prezent în faina de mei.

Spre deosebire de pastele italiene şi asiatice din prezent, care sunt fabricate din grâu sau grâu dur, taieţeii preistorici par a fi facuţi din faina de mei. Meiul a fost una dintre primele plante cultivate de om pe platourile de loess din China.

Mediafax


Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!