toate sectiunile

Aproape socant: S-a gasit cauza ambuteiajelor din Bucuresti, dar si solutia pentru ele!

4 iun 2010, 79 afisari

Municipalitatea a identificat cauzele care duc la aglomerarile in trafic din Bucuresti si vrea sa ia masuri, in acest sens. Motivul: parcarile efectuate pe banda 1. Solutia: nu mai parcheaza nimeni pe ea, de cand rasare soarele si pana apune.

Aproape socant: S-a gasit cauza ambuteiajelor din Bucuresti, dar si solutia pentru ele!

Dupa o actiune indelungata si meticuloasa de studiere a zonelor in care se creeaza ambuteiajele din Capitala, s-a aflat ca principala cauza a aglomerarilor de trafic este scaderea capacitatii de circulatie a arterelor, motivata de parcarea pe zona carosabila.

Astfel, autoritatile s-au gandit ca a sosit momentul sa impuna unele restrictii de oprire in anumite intervale orare cu valori crescute ale fluxurilor de circulatie. Nu suntem convinsi ca se vor si respecta aceste restricii, dar speranta moare ultima.

Oricum nu va enervati, pentru ca in celelalte intervale orare se poate permite stationarea, astfel incat sa existe posibilitatea riveranilor de a-si parca autovehiculele.

Autoritatile n-au spus ce se intampla, totusi, cu masinile parcate pe banda 1

Autoritatile n-au spus ce se intampla, totusi, cu masinile parcate pe banda 1

Mai greu e cu riveranii care nu si-au mai miscat masinile, de ceva vreme, de pe banda 1 ale marilor bulevarde, ca sa nu mai vorbim de rablele abandonate la marginea drumului.

Pentru inceput, in cadrul unui proiect pilot, se va interzice oprirea in intervalul 07:30 - 19:30, in zilele lucratoare, pe bulevardul Ion Mihalache, pe tronsonul cuprins intre Piata Victoriei si strada Turda, incepand cu data de 7 iunie a.c.

Dupa analizarea efectelor restrictiilor impuse prin acest proiect, el se va extinde si pe alte artere importante pe care se produc ambuteiaje.

Sa speram ca restrictiile vor fi respectate de toti soferii, fara exceptie

Sa speram ca restrictiile vor fi respectate de toti soferii, fara exceptie

Ramane de vazut daca asta era cauza aglomeratiilor in trafic si daca efectul masurilor luate va fi cel scontat!

Drum bun ai aveti grija, odata in plus, pe unde va lasati masina, ca doar nu se fac noi locuri de parcare, ci doar se impun alte restrictii de oprire.

Recent, ziarul Gandul a realizat harta locurilor cu cele mai frecvente ridicari de masini din Bucuresti. In acele zone, "piratii masinilor" ridica cel mai des autoturisme parcate neregulamentar, cotidianul sustinand ca foarte rar aceasta operatiune se face la intamplare!


Autor:
Dragos Tanase
Sursa-foto:
Mediafax Foto
blog.totcedoresti.ro
triangledor.ro
Taguri:
ambuteiaje, aglomeratie, trafic auto, bucuresti, masini ridicate
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema