toate sectiunile

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru şoferii care fac pe taximetriştii fără acte în regulă

24 iul 2014, 119 afisari

Ministerul Transporturilor pregăteşte amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice şi juridice care practică transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere fără autorizaţie de la autorităţile locale.

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru şoferii care fac pe taximetriştii fără acte în regulă

Potrivit unui proiect de Ordonanţă pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şoferii care nu ua şi autorizaţie vor fi pedepsiţi cu amenzi usturătoare - între 1.000 şi 5.000 de lei.

În articolul 55, litera h, se prevede, la punctul 3, amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei pentru mai multe contravenţii, iar articolul 7 stabileşte că 'transporturile de persoane sau bunuri în regim de taxi se pot executa ca servicii de interes public pentru populaţie, de regulă, în interiorul unei localităţi, numai pe baza autorizaţiei pentru transport în regim de taxi, valabilă, emisă de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile prezentei legi'.

Potrivit Notei de Fundamentare a proiectului de Ordonanţă pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, prin promovarea acestui act normativ se urmăreşte crearea cadrului legal care să asigure posibilitatea sancţionării persoanelor fizice sau juridice care efectuează activităţi neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fără respectarea dispoziţiilor legale în vigoare.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
capital.ro
Sursa-foto:
craiovaforum.ro
Taguri:
amenda, taxi, ministerul transporturilor, taximetristi
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema