toate sectiunile

Alegând o vopsitorie electrostatică, cu siguranţă veţi lua cea mai bună decizie pe termen lung!

28 iul 2020, 28 afisari

În cazul în care aţi auzit vreodată de acoperirea suprafeţelor cu pulbere de vopsea, atunci cu siguranţă aţi auzit şi despre vospirea în câmp electrostatic. Aceasta este utilizată pentru o gamă foarte largă de produse în ceea ce priveşte aplicaţiile industriale şi nu numai.

Alegând o vopsitorie electrostatică, cu siguranţă veţi lua cea mai bună decizie pe termen lung!

De la primele momente în care omenirea a început să aplice culoare pe diversele obiecte din jur şi până în prezent, lucrurile au evolut constant în materie de vopsit, având în prezent posibilitatea de a beneficia de cele mai bune servicii. Există o mulţime de modalităţi prin care obiectele se pot vopsi, însă, vopsirea în câmp electrostatic, desi este uşor mai costisitoare în comparaţie cu restul procedeelor, este fără doar şi poate, cea mai eficientă din toate punctele de vedere.

Vopsirea în câmp electrostatic este acel proces prin care se utilizează un câmp electromagnetic pentru aplicarea vopselei în special pe metale dar şi pe diferite tipuri de materiale plastice sau chiar lemnoase.

În cadrul acestui proces de vopsire, obiectul care necesită vopsire, primeşte o încărcătură negativă iar vopseaua propriu zisă primeşte o încărcătură pozitivă, în acest fel fiind creată atracţia pe principiul “opusele se atrag”, rezultatul final fiind unul de un finisaj durabil, neted şi dur, menit tocmai să aibă o durată de viaţă net superioară în comparaţie cu alte procedee de vopsire.

Tehnic vorbind, dacă un obiect are u număr mare de electroni, este considerat ca încărcat negativ, iar dacă obiectul are un număr mai mic de electroni decât mediul sau, este considerat că încărcat pozitiv. Două obiecte încărcate electrostatic, unul încărcat pozitiv şi unul încărcat negativ, vor fi atrase unul de celălalt, acesta fiind conceptul din spatele vopsirii în câmp electrostatic.

În timpul vopsirii în câmp electrostatic, vopseaua care este pulverizată prin intermediul unei duze rotative se înfăşoară practic de obiectul respectiv. Acest lucru este posibil datorită atracţiei dintre încărcările opuse, atracţia fiind atât de puternică încât sarcina vă atrage vopseaua în jurul obiectului, acoperind astfel întreaga suprafaţă. Vopseaua este practic atrasă static de metal din toate direcţiile, ceea ce înseamnă că nu va exista nici o încărcătură irosita. Dacă luăm exemplul unui gard din fier forjat, vopseaua pulverizată s-ar înfăşură la propriu în jurul barelor metalice, inclusiv în “spatele” lor. În această idee, putem foarte uşor deduce faptul că pierderile sunt minime, ceea ce înseamnă economie considerabilă în materie de vopsea în comparaţie cu alte modalităţi tradiţionale de vopsire.

Atunci când ne gândim la vopsire în câmp electrostatic, ne gândim la o metodă foarte simplă şi eficientă, rentabilă şi curată, fiind folosită pe suprafeţe conductoare, oferind o finisare liniară şi de cea mai bună calitate. Astfel, rezultatul final constă într-un înveliş puternic şi durabil, care va putea rezista fară nici un fel de problemă, ani de zile.

Procedeul de vopsire în câmp electrostatic este deja foarte popular în foarte multe fabrici de foarte mulţi ani, însă, datorită evoluţiei tehnologice din ultimii ani, odată cu proiectarea şi dezvoltarea unităţilor de vopsire mobile în câmp electrostatic, aplicarea acestei vopsele sub formă de pulbere este posibilă în aproape orice locaţie. Practic, profesioniştii în domeniul vopsirii în câmp electrostatic vă pot ajuta să profitaţi de această metodă de vopsire, chiar şi pentru casă şi gradină. 

Există extrem de multe avantaje pentru care putem şi este recomandat să apelăm la o vopsitorie electrostatica. După cum am menţionat, finisajul este unul foarte neted şi durabil, grosimea vopselei este de asemenea extrem de uşor de controlat, este rentabil deoarece se economiseşte atât vopsea cât şi timp. În plus, vopsirea în câmp electrostatic este un proces de vopsire mult mai curat, deoarece nu există pulbere împrăştiată in exces, aplicarea fiind uniformă. Suprafaţa obiectelor vopsite este una igienică fiind neporoasa şi impermeabilă la diverse substanţe chimice utilizate în curăţare de exemplu.

 

Principalele beneficii ale vopsirii în câmp electrostatic

 

  • Reduce supraîncărcărcarea
  • Modalitate ecologică datorită emisiei scăzute de solvenţi
  • Costuri reduse pentru materiale
  • Durată minimă a procesului de vopsire
  • O calitate înaltă a finisajului datorită acoperirii uniforme şi un aspect plăcut
  • Posibilitatea de a vopsi obiecte 3D
  • Eficienţă de transfer crescută

Pentru ca vopsirea în câmp electrostatic să fie cu adevărat eficientă, bineînţeles că este nevoie şi de echipament profesional, în special un anumit tip de pistol pentru pulverisarea să. În momentul în care de exemplu vă doriţi deschiderea unei afaceri pe baza de vopsire în camp electrostatic, este recomandat să vă informaţi bine înainte de achiziţionarea echipamentului, deoarece este vorba despre investiţii destul de serioase şi care obligatoriu trebuie să fie de durată.

 

Vopsirea în câmp electrostatic este ideală pentru o mulţime de obiecte precum: balustrade, garduri, porţi, componente auto, rafturi, tâmplărie şi aşa mai departe.

 

Acestea fiind spuse, puteţi alege să optaţi pentru vopsirea în câmp electrostatic pentru toate beneficiile aduse, în special pentru calitatea rezultatului final care este unul de durată şi profesional în adevăratul sens. Nu spunem vopsirea prin pulverizare clasică nu este o metodă eficientă şi de durată, însă, vopsirea în câmp electrostatic este o metodă mult mai eficientă din toate punctele de vedere, iar dacă avem această posibilitate pusă la îndemână, cu siguranţă ne va prinde bine indiferent de obiectele şi suprafeţele pe care dorim să le vopsim.

 

Posibilităţile există peste tot, chiar la un simplu click distanţă, având oportunitatea de a lucra cu o echipă de experţi ai domeniului, beneficiind la final de un rezultat cu adevărat spectaculos, de durată şi foarte precis din punctul de vedere al esteticii, un rezultat care vă fi în mod sigur peste aşteptări.


Taguri:
decizie, siguranta, termen lung, vopsea
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile