toate sectiunile

Afla care sunt consecintele si ce rol are thiomersalul (etil mercur) din CANTGRIP!

12 ian 2010, 298 afisari

Mai multe vaccinuri contin urme de thiomersal (etil mercur), printre care se afla si Cantgrip-ul, care impiedica infectarea produsului si nu declanseaza reactii alergice sau toxice!

Afla care sunt consecintele si ce rol are thiomersalul (etil mercur) din CANTGRIP!

Seful Centrului National de Referinta pentru Gripa, Viorel Alexandrescu, a explicat, astazi, dupa ce in presa au aparut informatii referitoare la faptul ca vaccinul contra imbolnavirii cu virusul gripal A/H1N1 contine mercur si ca ar pune, astfel, in pericol, viata oamenilor, ca derivatul de mercur respectiv este cel mai bun prezervant din lume, care mentine sterilizarea produsului.

Potrivit lui Alexandrescu, cantitatile derivatului de mercur, care se gasesc in vaccinuri (cele contra gripei, hepatitei sau produsul pentru imunizarea diftero-tetanos-pertussis), nu declanseaza reactii alergice, toxice sau sistemice, mai ales ca la o doza de 0,5 ml de vaccin, exista 0,01 micrograme de derivat, riscul aparand prin prezenta a peste 50 de micrograme.

Thiomersal este un prezervat care contine mercur si se adauga la flacoanele cu doze multiple (flacoane care contin mai mult de o doza) de vaccin pentru a preveni contaminarea si cresterea unor bacterii daunatoare.

Food and Drug Administration din SUA a licentiat atat flacoane cu doze multiple, cat si unitati cu doza unica de vacini H1N1-2009. Flacoanele cu doze multiple contin thiomersal in timp ce unitatile injectabile cu doza unica, nu.

Gravidele si copiii mici nu vor putea fi imunizate in exclusivitate cu vaccin H1N1-2009 fara thiomersal si, in aceste conditii, trebuie reamintit ca vaccinurile cu thiomersal sunt sigure la aceste categorii populationale, a subliniat Alexandrescu.

Citeste mai multe detalii, pe Mediafax.ro!


Autor:
Dragos Tanase
Sursa-foto:
Mediafaxfoto.ro/AFP
Taguri:
vaccin, cantgrip, gripa porcina, ah1n1, ministerul sanatatii, adrian streinu cercel,
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!