toate sectiunile

24 moduri diferite în care poţi folosi cojile de banane

27 feb 2015, 23943 afisari

Banana este un fruct extrem de benefic organismului uman, însă proprietăţile sale nu se opresc aici. Şi cojile de banane sunt bune la ceva.

24 moduri diferite în care poţi folosi cojile de banane

După ce ţi-ai terminat porţia de banane, nu arunca cojile, ci păstrează-le pentru a le folosi în mai multe moduri. Iată câteva dintre acestea:

1. Cojile de banane sunt bune la lustruit pielea - pantofi sau orice alt produs din piele - lustruieşti şi apoi stergi cu o cârpă moale.

2. Cojile de banane sunt bune pentru dinţi - îi albeşte în mod sănătos şi natural. Freci coaja de banană de dinţi, după periaj. Vitaminele şi mineralele conţinute de acest fruct fac minuni pentru dantura ta.

banana - stadii de coacere

Banana - stadii de coacere

3. Cojile de banane vindecă negii - freacă negii cu interiorul unei coji de banane zilnic, seara. Vei vedea efectul aşteptat în maxim 2 săptămâni.

4. Cojile de banane şi acneea - vitaminele şi mineralele din acest fruct ajută la reducerea acneei. Freacă locul cu o coajă de banană, până când coaja se schimbă la culoare şi devine maronie. Fă asta de 3 ori pe zi dacă poţi, până când vezi că ai rezultate.

5. Cojile de banane şi pielea uscată - că ai pielea aspră, că este foarte uscată, etc, freacă locul respectiv cu interiorul unei coji de banane.

6. Cojile de banane şi vânătăile - postasiul conţinut de coaja de banană ajută la vindecarea locului vătămat. Procedeul se aplică şi în cazul zgârieturilor şi înţepăturilor de insecte.

7. Cojile de banane şi hemoroizii - interiorul unei coji de banane se amestecă cu un pic de vaselină. În pasta rezultată se înmoaie un pansament care se aplică pe locul dorit, pentru jumătate de oră. Se înnoieşte pansamentul după această durată. Se repetă procedeul de câte ori este nevoie. Această pastă acţionează ca un calmant şi un astringent al zonei.

8. Cojile de banane şi puricii plantelor - poţi îndepărta puricii de plante cu coaja de banană pusă la rădăcina plantei. Mirosul îi alungă.

bananier

Bananier

9. Cojile de banane şi carnea - inainte de a pune la cuptor friptura, freacă carnea cu coaja de banană. De asemenea, coaja de banană pusă în tigaie ţine carnea suculentă.

10. Cojile de banane şi vietuitoarele naturii - vrei să ai parte de vizitele fluturilor, păsărilor sau albinelor în grădina ta, atunci foloseşte coji de banane sau şi alte fructe. Sunt ca un magnet pentru ele.

11. Cojile de banane ca şi îngrăşământ - cojile sunt bune ca îngrăşământ pentru plante. Cojile se usucă bine şi se transformă apoi în pulbere, care se împrăştie prin grădină sau ghivece.

12. Cojile de banane curăţă plantele - de praf. Cu interiorul unei coji de banane poţi da strălucire frunzelor plantelor tale fără să le afectezi negativ.

13. Cojile de banane şi părul - două banane întregi se mixează, se adaugă puţin ulei de măsline, iar amestecul se aplică pe păr până la 20 de minute. Se spală părul apoi normal. Îi dă strălucire şi îl face fin la atingere.

14. Cojile de banane şi argintăria - interiorul unei coji de banană se pasează, se adaugă puţină apă, iar cu pasta rezultată se freacă obiectele din argint. Se clătesc cu apă şi se şterg bine la final.

banane

15. Cojile de banane şi tenul - o banană zdrobită se aplică pe faţă timp de 15 minute, după care clăteşti cu apă rece.

16. Cojile de banane şi gomajul - o banană se amestecă cu o linguriţă de zahăr, rezultă o pastă care se dă pe faţă. Freacă cu mişcări line, după care te clăteşti.

17. Cojile de banane şi călcâile crăpate - aplică pe călcâile crăpate două banane coapte şi pasate. Clăteşte la final. Poţi repeta procedura de câte ori este nevoie.

18. Cojile de banane şi părul - o banană pasată amestecată cu un iaurt se aplică pe podoaba capilară. Clăteşti abia după ce pasta de pe cap s-a uscat.

19. Cojile de banane şi stresul - fierbe coji de banane şi bea produsul rezultat.

20. Cojile de banane ca hrană - în anumite zone sunt consumate şi cojile de banane, preparate sau crude.

21. Cojile de banane şi viermii - aceştia adoră cojile de banane. Reprezintă o masă delicioasă.

22. Cojile de banane şi oţetul - ştiai că poţi face oţet folosind cojile de banane? 8 căni cu coji de banane se amestecă cu apă, cam jumătate din cantitatea lor. Pune recipientul într-un altul, în care ai apă, ca atunci când faci dulceaţa, şi adu-l la punctul de fierbere, după care îl iei de pe foc şi îl laşi să se răcească. Scoate apoi cojile de banane din compoziţie pe un tifon şi stoarce. Lichidul obţinut toarnă-l peste amestecul care a fost la răcit.

23. Cojile de banane decontaminează apa - lăsate în apa care conţine metale grele, cojile absorb plumbul şi cuprul din apă, în deosebi. La fel de bune sunt şi celelalte coji de fructe.

24. Cojile de banane antimahmureală - ceaiul din coji de banane este un bun remediu antimahmureală.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
trashbackwards.com
Sursa-foto:
ehow.com
itsnotworkitsgardening.com
Taguri:
coji de banane, banane, moduri, cum sa, fructe
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema