toate sectiunile

Turcii fără "studii" nu vor mai avea voie să aibă animale de companie

29 apr 2014, 65 afisari

O comisie parlamentară turcă a propus modificări ale legii privind drepturile animalelor, printre care una dintre cele mai importante este cea care stipulează că fiecare proprietar de animal de companie trebuie să urmeze un curs de instruire privind comportamentul faţă de animale.

Turcii fără  "studii" nu vor mai avea voie să aibă animale de companie

Modificările mai prevăd ca proprietarul animalului să-i asigure acestuia toate condiţiile necesare pentru trai şi să aibă grijă inclusiv de sănătatea acestuia.

"Orice persoană care adoptă, deţine, vinde sau are în îngrijire un animal trebuie să îi asigure acestuia o cazare adecvată pentru bunăstarea animalului, condiţii bune de viaţă şi să aibă grijă de sănătatea sa. Deţinătorul trebuie să ia măsuri împotriva poluarii mediului şi să prevină orice disconfort sau daune provocate de animal, fiind obligat să compenseze daunele în cazul în care nu a luat măsurile necesare. Cei care vând sau deţin animale de companie trebuie să urmeze programe de instruire organizate de autorităţile locale şi să obţină un certificat", se arată în lege.

Legea stipulează şi pedepsele pentru nerespectarea ei: amenzi de 1.000 de lire turceşti pentru vinderea unui animal de companie unei persoane care nu deţine certificat sau pentru rele tratamente aplicate animalului, 2.000 de lire pentru torturarea animalului, 500 de lire pentru lipsa lesei şi a botniţei la ieşirea cu câinele în locuri publice şi pedepsa cu închisoare (3-24 de luni) pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu animalul.

Este prevăzută, de asemenea, şi obligativitatea transportării animalului la veterinar în cazul unui accident în trafic.

Una dintre urmările imediate ale modificării legii este interzicerea vânzării de animale de companie, cu excepţia peştilor şi a păsărilor, de către pet-shop-uri.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
hurriyetdailynews.com
Sursa-foto:
hurriyetdailynews.com
Taguri:
turcia, animale de companie, lege, modificare, turci, animal
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • 20 de câini care seamănă cu stăpânii lor 20 de câini care seamănă cu stăpânii lor

    De regulă, cei care vor să îşi ia un câine îl aleg după personalitate, unii dorind un câine mai activ, alţii unul mai molcom. Unii vor câine de pază, alţii de companie, iar cei mai mulţi îşi aleg câinele... după aspect.

  • S-a născut prima clonă a unui câine britanic S-a născut prima clonă a unui câine britanic

    Winnie, un teckel de 12 ani, a fost clonat într-un laborator din Coreea de Sud, după ce stăpâna sa a câştigat un concurs.

  • Au plecat să plimbe câinele şi au găsit o comoară Au plecat să plimbe câinele şi au găsit o comoară

    Un cuplu din California, plecat în "misiunea" de rutină de a plimba câinele, a descoperit, îngropat sub un copac de pe proprietatea sa, o adevărată comoară: 1.427 de monede de aur, în valoare de circa 10 milioane de dolari.