toate sectiunile

TOP 10 - Plaje de vis, ca în Paradis!

29 apr 2015, 786 afisari

Am început deja să visăm la vacanţa de vară, iar cele mai multe gânduri ne duc către apa mării, cu o plajă curată şi un soare prietenos.

TOP 10 - Plaje de vis, ca în Paradis!

Şi chiar dacă poate unii se vor mulţumi, anul acesta, doar cu Marea Neagră, nimic nu ne împiedică să visăm la o plajă exotică, la un paradis tropical sau la un mic sat pitoresc pe meleaguri însorite.

Vezi un top al celor mai frumoase 10 plaje de pe glob:

10) Navagio, Zakynthos, Grecia

Plaja este cunoscută ca şi golfuleţul contrabandiştilor, după ce în 1983 un vas ce transporta ţigări a eşuat aici. Plaja este izolată, iar epava constituie un loc ideal pentru fotografii inedite.

9) Insulele Maldive

Insulele de vis se află în vecinătatea subcontinentului Indian şi sunt formate din 26 de atoli ce cuprind aproape 2000 de insuliţe de corali. Maldivele se află la cea mai joasă altitudine pe glob, punctul maxim atins fiind de 2,5 metri. Insulele mari au hoteluri de lux şi căbănuţe destinate turiştilor, însă pot fi vizitate şi insulele mici, unde populaţia predominant islamică încearcă să menţină un stil de viaţă mai izolat.

8) Insulele Seychelles

Aflate la 1600 km est de continentul african, înconjurate de apele Oceanului Indian, Seychelles sunt compuse din mai mult de 115 insule mici care ascund plaje izolate, unele având formaţiuni de rocă unice.

7) Bora Bora, Tahiti

Apa turcoaz şi căbănuţele primitoare din lemn oferă o experienţă de vis celor care îşi pot permite o vacanţă în această destinaţie de lux. Insulele sunt înconjurate de recifuri de coral, iar un vulcan stins completează peisajul exotic.

6) Plaja ascunsă-Insulele Marieta-Mexic

Plaja unică a fost creată de o explozie, în urmă cu aproape 100 de ani, când insulele nelocuite erau folosite ca sit de testare a armamentului explozibil de către Guvernul mexican.

5) Punta Cana, Republica Dominicană

Aflându-se în estul Repulicii Dominicane, localitatea Punta Cana oferă un peisaj de vis, dar şi ocazia de a practica sporturi acvatice, precum scufundări sau water sky.

4) Insulele Bahamas

Formată din peste 2000 de insule mari şi mici, Bahamas este o destinaţie caraibeană de lux pentru cei care caută palmieri şi apă turcoaz.

3) Coasta Amalfi, Italia

Plajele nu sunt întotdeauna formate din nisip alb sau înconjurate de palmieri. Unele sunt mai greu accesibile, dar peisajul înconjurător, căsuţele colorate şi albastrul Mediteranei transformă coasta într-o locaţie pitorească pentru o vacanţă de vis.

2) Zanzibar, Tanzania

Insula africană Zanzibar este înconjurată de apele Oceanului Indian, iar cultura locală completează peisajul exotic.

1) Whiteheaven, Insula Whitsunday, Australia

Plaja se întinde pe 7km, iar nisipul alb este format din silică, în procent de 98%.


Autor:
Dragos Tanase
Ciprian Voiculescu
Sursa:
ziarulring.ro
Sursa-foto:
wordporm.com
Taguri:
plaja, plaje, marea neagra, top, apa, vacanta, soare, vara, insule, india, peisaj, lux, vis
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!