toate sectiunile

Savanţii americani au descoperit o nouă specie de mamifere

16 aug 2013, 112 afisari

Descris ca o încrucişare între "o pisică şi un ursuleţ de pluş" olinguito este primul carnivor descoperit în emisfera vestică în ultimii 35 de ani.

Savanţii americani au descoperit o nouă specie de mamifere

Olinguito trăieşte în pădurile din Ecuador şi Columbia şi timp de peste o sută de ani, de când este cunoscut,  el a fost confundat cu o altă specie, olingo.

Descoperirea noii specii s-a produs atunci când oamenii de ştiinţă de la Muzeul Naţional Smithsonian de Istorie Naturala din Statele Unite ale Americii a decis să clasifice o colecţie de olingo şi au realizat că unele dintre animale au caracteristici diferite.

Astfel, olinguito au craniul şi dinţii mai mici, blana este puţin mai lungă şi trăiesc în zone mai înalte ale Anzilor faţă de olingo.

Kristofer Helgen, curator al secţiei mamifere a Smithsonian Institute a explicat şi de ce mamiferul a fost descoperit aşa târziu: "Ca foarte multe mamifere din pădurea topicală, olinguito este un animal nocturn. Umiditatea crescută, întunericul şi faptul că zonele în care trăieşte se află tot timpul în nori au făcut ca acest animal să fie descoperit aşa târziu".


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
telegraph.co.uk
Sursa-foto:
telegraph.co.uk
Taguri:
descoperire, specie, americani, olinguito
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema