toate sectiunile

"Planşa", de Andrei Gheorghe, la Festivalul Internaţional de Film FebioFest 2015 Praga

16 mar 2015, 39 afisari

"Planşa", de Andrei Gheorghe, nominalizat la categoria "cel mai bun film de debut" la ediţia din acest an a premiilor Gopo, va fi proiectat în secţiunea Balkan Beats a celei de-a 22-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film FebioFest din Praga, care se va desfăşura între 19 şi 27 martie.

"Planşa", de Andrei Gheorghe, la Festivalul Internaţional de Film FebioFest 2015 Praga
Ediţia din acest an îi va avea ca invitaţi ai festivalului, printre alţii, pe actorul britanic Alan Rickman, regizorii Eran Riklis şi Jean-Jacques Annaud, dar şi actriţa Alba Rohrwacher.
 
Lungmetrajul "Planşa" va fi proiectat la Febiofest, unul din cele mai importante festivaluri de film din Cehia, pe 26 şi 27 martie, potrivit site-ului oficial.
 
De asemenea, "A Long Story", de Jovien van Nes, o coproducţie Olanda/ România, şi "The Human Resources Manager", de Eran Riklis, o altă coproducţie între Israel, Germania, Franţa şi România, vor fi proiectate la evenimentul cinematografic din Praga.

 
"Planşa", debutul în regia de lungmetraj al lui Andrei Gheorghe a avut premiera mondială în competiţia Festivalului Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons, din Belgia, în 2014.
 
Alex, fost campion la scrimă, retras din activitatea competiţională din cauza unui accident la genunchi, primeşte şansa de a-şi relua activitatea sportivă din postul de antrenor. Anda e nou venită în echipa de scrimă pe care Alex o va antrena. Prin prisma pasiunii comune pentru scrimă, cei doi dezvoltă o relaţie care trece dincolo de barierele profesionale. Martorul acestei poveşti este Mircea, iubitul Andei, colegul ei de la clubul de scrimă. Gelozia acestuia o va duce pe Anda în faţa alegerii între viaţa sportivă şi relaţie de iubire cu Mircea.
 
Din distribuţia filmului "Planşa" fac parte actorii Olimpia Melinte, Vâlcu Silvian, Adochiţei Marian şi Gheorghe Horia. Producătorii filmului sunt DaKINO Production şi Diud Film.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa-foto:
captura video
Taguri:
plansa, andrei gheorghe, film, festival international
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema