toate sectiunile

Partidele politice reacţioneaza la cazul Mugur Ciuvica

18 ian 2002, 155 afisari

BUCUREŞTI, 19 ian (MEDIAFAX) - Partidele politice au reacţionat la cazul reţinerii lui Mugur Ciuvica, acuzat de instigare la raspîndire de informaţii false. Mugur Ciuvica a fost acuzat de instigare la raspîndire de informaţii false în cazul Raportul


BUCUREŞTI, 19 ian (MEDIAFAX) - Partidele politice au reacţionat la cazul reţinerii lui Mugur Ciuvica, acuzat de instigare la raspîndire de informaţii false.

Mugur Ciuvica a fost acuzat de instigare la raspîndire de informaţii false în cazul Raportul Armagedon II, iar Ovidiu Cristian Iane a fost arestat pentru raspîndire de informaţii false. Preşedintele PNL, Valeriu Stoica, a declarat ca "graba cu care a fost reţinut Mugur Ciuvica indica faptul ca a fost vorba despre o comanda politica".

"Nu ştiu ce a facut sau ce nu a facut fostul şef de cabinet al fostului preşedinte Emil Constantinescu, dar modul în care s-a acţionat ridica mari semne de întrebare, referitor la garanţiile procedurale de care ar fi trebuie sa se bucure Ciuvica", a adaugat Stoica. El a spus ca Ciuvica trebuia sa beneficieze de anumite drepturi, acordate, în aceste situaţii, oricarui cetaţean român.

Secretarul general al PNŢCD, Constantin Dudu Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX ca, "indiferent ce a facut Mugur Ciuvica", PNŢCD protesteaza energic împotriva metodelor aplicate în acest caz, metode care aduc aminte de vremuri trecute, precum ridicatul de pe strada şi percheziţia, efectuata într-un mod "total pe lînga lege".

Liderul ţaranist a spus ca, daca Mugur Ciuvica se afla la originea Raportului Armageddon II, este "evident ca primul-ministru trebuie sa sesizeze organele competente şi acestea sa faca lumina", atragînd atenţia ca nu trebuie confundata "autoritatea cu autoritarismul".

Procedurile utilizate de Poliţie şi Parchet în anchetarea de vineri noaptea a şefului de cabinet al fostului preşedinte Emil Constantinescu ne situeaza în perioada totalitara din anii '50, perioada "draga mental" premierului Adrian Nastase, a declarat, sîmbata, pentru MEDIAFAX, liderul PD Traian Basescu.

Basescu a subliniat ca anchetarea familiei fostului şef de cabinet al lui Costantinescu, Mugur Ciuvica, a percheziţiei casei acestuia şi a parinţilor sai nu demonstreaza decît ca premierul Adrian Nastase şi-a subordonat instituţiile statului şi le-a pus în slujba acoperirii actelor de corupţie savîrşite de "gaşca sa politica".

"Trebuie sa spun ca un element de credibilitate pe care l-am recunoscut în dosarul Armageddon II este vila de pe strada Zambaccian a domnului Nastase construita ilegal pe un teren de circa 800 de metri patraţi cumparaţi de domnul Bivolaru la preţul unui singur metru patrat în Primaverii. Acest lucru pe care l-am regasit în raport este perfect adevarat, demonstrat şi de cele trei amenzi date de inspectorii în construcţii ai Primariei Capitalei", a afirmat Basescu.

Potrivit liderului PD, în cazul în care acest raport a vrut sa fie un instrument politic folosit "eventual" de Emil Constantinescu în tentativa sa de a reveni în viaţa publica, atunci acesta este o greşeala. "Daca este aşa atunci Constantinescu ar fi trebuit sa aiba forţa sa-i spuna public lui Nastase ceea ce ştia. Însa daca deducţia mea în legatura cu Emil Constantinescu este falsa, atunci îi cer public scuze", a mai spus Basescu.

Deputatul UDMR Ervin Szekely considera ca raportul Armageddon 2 este un document "preponderent politic", iar Guvernul ar trebui sa contracareze efectele acestui document prin "mijloace politice" şi nu prin reţinerea lui Mugur Ciuvica.

Szekely a declarat, sîmbata, pentru MEDIAFAX, ca decizia Parchetului de a continua urmarirea penala în cazul unui document politic "nu i se pare un lucru fericit". Deputatul UDMR a aratat ca justiţia va stabili daca prin publicarea raportul Armageddon 2 s-a comis infractiunea de raspîndire de informaţii false.

"A canaliza aceasta disputa pe teren juridic nu este o decizie fericita, naşte anumite suspiciuni în legatura cu intenţiile Guvernului şi furnizeaza argumente acelora care susţin ca este vorba despre un act de razbunare", a precizat Ervin Szekely.

Senatorul PUR Alin Ciocîrlie considera ca cercetarea lui Mugur Ciuvica, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte Emil Constantinescu, este 1un fel de campanie anti-plevuşca1 în timp ce în cazul 1marilor artizani1 ai unor afaceri în care sînt implicaţi responsabili ai fostei guvernari 1nu se fac progrese remarcabile1.

1Nici în cazul marilor artizani ai campaniei FNI - Decebal Traian Remeş, Camenco Petrovici, Ioana Maria Vlas - şi nici în ceea ce priveşte marile campanii legate de privatizari frauduloase sau de furturi din patrimoniul pe care l-au administrat persoane din anturajul lui Emil Constantinescu nu se fac progrese remarcabile la un an de la preluarea puterii1 de catre actuala guvernare, a apreciat senatorul umanist într-o declaraţie facuta pentru MEDIAFAX.

În cazul în care va fi gasit vinovat Mugur Ciuvica ar raspunde conform legilor în vigoare. Însa pîna atunci se bucura de prezumţia de nevinovaţie asemenea oricarui alt cetaţean, a adaugat Alin Ciocîrlie.

Prim-vicepreşedintele PRM, Corneliu Ciontu, spera ca reţinerea lui Mugur Ciuvica, fostul şef de cabinet al lui Emil Constantinescu, sa se bazeze pe "nişte probe".

Ciontu a declarat, sîmbata, pentru MEDIAFAX, ca aceste rapoarte au deranjat anumiţi lideri politici, dar "ar fi bine sa se vada daca tot ce se prezinta în aceste documente sînt intoxicari sau nu". "La ora actuala, avem în România mii de Ciuvica, dar acum s-a acţionat mai rapid pentru ca a fost deranjat, probabil, domnul prim-ministru", a precizat liderul PRM.

Preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei Deputaţilor, Varujan Vosganian, a declarat, sîmbata, pentru MEDIAFAX ca utilizarea internetului pentru transmiterea raportului Armagedon II nu constituie o infracţiune.

"La ora actuala, nu avem în legislaţie nimic care sa incrimineze utilizarea internetului, ca mijloc, pentru transmiterea de date, de informaţii. Conţinutul acestor informaţii poate face, însa, obiectul unei infracţiuni", a explicat Pambuccian.

Mugur Ciuvica, fostul şef de cabinet al lui Emil Constantinescu, a fost reţinut şi acuzat de instigare la raspîndirea de informaţii false privind raportul Armagedon II. Acest raport a fost transmis prin Internet unor redacţii.

Sursa: Mediafax


Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!