toate sectiunile

Pagubele din Muzeul Satului - aproximativ jumatate de miliard

21 feb 2002, 11 afisari

BUCUREŞTI, 21 feb (MEDIAFX) - Pagubele produse de incendiul de miercuri de la Muzeul Satului s-ar putea ridica la cel mult 500 de milioane de lei, potrivit unor surse din Poliţie. Valoarea pagubelor nu poate fi foarte mare, deoarece mare parte din bunurile care se aflau în casele


BUCUREŞTI, 21 feb (MEDIAFX) - Pagubele produse de incendiul de miercuri de la Muzeul Satului s-ar putea ridica la cel mult 500 de milioane de lei, potrivit unor surse din Poliţie. Valoarea pagubelor nu poate fi foarte mare, deoarece mare parte din bunurile care se aflau în casele arse au fost recuperate.

Cauzele declanşarii incendiului nu au fost înca descoperite. Casa de la care a pornit incendiul era închisa şi nu fusese racordata la reţeaua de curent electric, ceea ce exclude posibilitatea unui scurtcircuit drept cauza a incendiului.

În urma cu cinci ani, au ars într-un alt incendiu la Muzeul Satului 20 de construcţii, distrugerile fiind evaluate atunci la 220 de milioane de lei.

Ministerul Culturii şi Cultelor va aloca, într-o prima faza, doua miliarde de lei din fondurile destinate lucrarilor de restaurare pentru refacerea celor nouasprezece construcţii din opt gospodarii, care reprezentau zonele Dobrogea şi Moldova în Muzeul Satului.

Muzeografii au declarat ca incendiul a pornit de la un foc facut lînga gardul dinspre Şos. Kiseleff. Prima a luat foc şura de la Voitinel, iar apoi, din cauza vîntului puternic, flacarile s-au extins şi la celelalte construcţii.

MEDIAFAX


Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!