toate sectiunile

Munţi de gunoaie şi miros pestilenţial la Rio, după Carnaval

6 mar 2014, 159 afisari

Ca şi cum mahmureala de după Carnaval nu ar fi fost de ajuns, locuitorii din Rio de Janeiro se confruntau ieri cu munţi de gunoaie care emanau un miros fetid, în cea de-a cincea zi de grevă a lucrătorilor de la salubritate.

Munţi de gunoaie şi miros pestilenţial la Rio, după Carnaval

Ieri ar fi trebuit ca lucrătorii din salubritate, care şi-au "sincronizat" greva astfel încât să se suprapună cu celebrul Carnaval de la Rio, să reinceapă activitatea.

Pentru că distracţie şi pentru că informaţie! Noi te placem, tu ne PLACI?

"Încercăm să normalizăm activitatea", a declarat ieri Vinicius Ruiz, preşedintele companiei de salubritate din Rio, al doilea mare oraş al ţării, care a menţionat că sunt încă în curs negocieri salariale cu greviştii.

El a arătat că mulţi dintre angajaţi sunt încă în grevă şi câţiva dintre cei mai "recalcitranţi" au fost concediaţi. Ruiz a spus că, deşi există un acord de principiu, nu se poate spune cân va fi curăţat oraşul.

Plajele Copacabana, Ipanema şi Leblon, alături de străzi din cartiere rezidenţiale sau artere intens vizitate de turişti prezintă o imagine dezolantă, cu tomberoane pline şi mormane împuţite de gunoi în jurul lor. "Este un haos total! Efectiv nu mai avem unde să aruncăm gunoiul", a declarat un portar.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
independent.ie
Sursa-foto:
independent.ie
Taguri:
rio de janeiro, carnaval, salubritate, greva, gunoaie
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema