toate sectiunile

În Sankt Petersburg s-a interzis propaganda gay

12 mar 2012, 112 afisari

Guvernatorul celui de-al doilea oraş ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, a promulgat pe 7 martie o lege care interzice propaganda homosexuală.

În Sankt Petersburg s-a interzis propaganda gay

Potrivit legii, "orice persoană care va face printre minori acţiuni publice de propagandă a homosexualismului, lesbianismului, bisexualităţii sau transsexualităţii" va fi amendată cu 5.000 ruble (170 $), amenda crescând la 500.000 ruble (17.000 $) în cazul organizaţiilor.

Un alt articol al legii incriminează promovarea publică a pedofiliei, amenzile în acest caz mergând de la 5.000 de ruble la un milion de ruble (34.000 $).

Organizaţiile pentru drepturile omului si comunităţile LGBT s-au pronunţat vehement împotriva legii, care va intra în vigoare la 10 zile după ce va fi publicată oficial.

"Textul legii este atât de vag încât poţi fi pedepsit, dacă fluturi un steag cu culorile curcubeului (simbolul comunităţii LGBT) sau dacă eşti îmbrăcat cu un tricou pe care se află un logo gay-friendly", spun într-un comunicat cei de la Human Right Watch.

Autorii legii au declarat ca vor înainta o iniţiativa asemănătoare şi în Duma de Stat, pentru ca o astfel de lege să fie valabilă la nivel naţional.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
timesofindia.indiatimes.com
Sursa-foto:
gaystarnews.com
Taguri:
gankt petersburg, homosexuali, lege, gay
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
 • In Iran, trei barbati au fost spanzurati pentru ca erau gay In Iran, trei barbati au fost spanzurati pentru ca erau gay

  Se pare ca statul iranian nu accepta homosexualitatea si drept dovada duminica trecuta a spanzurat trei puscariasi acuzati ca au intretinut relatii sexuale cu alti barbati.

 • Prima cununie religioasa gay în România

  (MEDIAFAX) - Directorul executiv al asociaţiei Accept, Florin Buhuceanu, se casatoreşte religios, duminica seara, cu iubitul lui, spaniolul Raul, slujba fiind oficiata de Diane Fisher, episcop al Metropolitan Community Churches, ea însaşi lesbiana, maritata de patru ani

 • CC respinge interzicerea casatoriilor între homosexuali

  Curtea Constitutionala a respins sesizarea "Grupului de initiativa", care dorea modificarea Constitutiei în sensul interzicerii casatoriilor între persoanele de acelasi sex, judecatorii Curtii constatând ca nu au fost îndeplinite conditiile de dispersie teritoriala a semnaturilor.

COMENTARII Comenteaza
 • djb 28 mar 2012

  si eu sunt f solidar cu el...ce pana mea sa caute homalai si mai ales sa faca manifestatii publice..pentru ce? sa zapaceasca copii..aia saracii chiar au nevoie de ajutor medical serios

  « Raspunde
 • dorian 12 mar 2012

  Sunt solidar cu acel om,homosexuali,lesbienele,bisexuali sunt niste persoane cu comportament si aptitudine bolnava,iar daca intro societate care acepta acesti bolnavi sa educe copii sau sa manifeste lozinci bolnave ca mintea lor acel sistem devine bolnav ca si ei defapt,

  « Raspunde
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!