toate sectiunile

Fotografia zilei: Viaţă cotidiană în România interbelică

27 feb 2014, 367 afisari

Născut la data de 4 iulie 1897 în comuna Perieţi, localitate aflată în actualul judeţ Ialomiţa, într-o familie de ţărani, Costică (Constantin) Acsinte a fost unul dintre puţinii fotografi profesionişti români ai perioadei interbelice.

Fotografia zilei: Viaţă cotidiană în România interbelică

Mediafax Zoom - secţiunea Mediafax dedicată iubitorilor artei fotografice şi publicului - vă pune la dispoziţie, în categoria Viaţă cotidiană în România interbelică, 51 de fotografii de excepţie realizate de fotograful Costică Acsinte.

Arhiva foto Costică Acsinte, aflată în custodia Muzeului Judeţean Ialomiţa, este alcătuită din peste 5.000 de negative fotografice de sticlă, cateva sute de printuri pe hârtie fotografică si destul de puţine negative foto pe film.

În spatele întregii munci de documentare, prelucrare si digitalizare a imensei arhive se afla Cezar Popescu, cel care încearcă să salveze colecţia transpunând-o pe suport digital. Galeria de fotografii pe cere v-o propunem surprinde fragmente ale vieţii cotidiene româneşti dintre cele două războaie mondiale.

Vezi celelalte imagini din galeria dedicată Bucureştiului, pe zoom.mediafax.ro


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
zoom.mediafax.ro
Sursa-foto:
zoom.mediafax.ro
Taguri:
mediafax zoom, fotografie, cotidian, interbelic
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • Mediafax.ro lansează Mediafax Zoom, o secţiune dedicată iubitorilor de fotografie - FOTO Mediafax.ro lansează Mediafax Zoom, o secţiune dedicată iubitorilor de fotografie - FOTO

    Site-ul www.mediafax.ro a lansat, vineri, Mediafax Zoom - o secţiune dedicată iubitorilor artei fotografice şi publicului, care conţine galerii de imagini interesante, spectaculoase, de o calitate deosebită. Colecţiile cuprind teme variate, de la nivel naţional, dar abordând şi subiecte internaţionale, precum sărbători, sporturi, evenimente diverse, fenomene ale naturii, animale, destinaţii turistice speciale sau persoane publice.

  • Fotografia zilei: Steaua Bucureşti, titlul 24 Fotografia zilei: Steaua Bucureşti, titlul 24

    La finalul unui sezon în care a condus categoric ostilităţile din primul eşalon fotbalistic românesc, cea mai galonată echipă de fotbal din România, Steaua Bucureşti, a sărbătorit în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, alături de mii de suporteri câştigarea celui de-al 24-lea titlu de campioană a României din istorie.

  • Fotografia zilei: Trupa Depeche Mode (Galerie Foto) Fotografia zilei: Trupa Depeche Mode (Galerie Foto)

    Iată o galerie foto cu cele mai interesante imagini din concerte cu trupa Depeche Mode ce va susţine un concert pe Arena Naţională din Bucureşti pe 15 mai 2013. Află şi ce piese vor cânta în concert.

COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!