toate sectiunile

Facebook, profit mai mare cu 138% în T2

24 iul 2014, 38 afisari

Profitul Facebook a crescut cu 138%, în trimestrul doi din 2014, la 791 milioane de dolari, de la 333 milioane de dolari în perioada similară din 2013, depăşind estimările analiştilor.

Facebook, profit mai mare cu 138% în T2

Veniturile totale ale celei mai mari reţele de socializare din lume au urcat la 2,91 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor de 2,81 miliarde de dolari, pe fondul majorării semnificative a publicităţii pe platformele mobile.

Şi veniturile din publicitate, care reprezintă cea mai mare parte a câştigurilor companiei, au urcat, în perioada aprilie-iunie 2014, cu 67%, la 2,68 miliarde de dolari, comparativ cu trimestrul doi din 2013. Pe de altă parte, cheltuielile au crescut cu 22%, la 1,52 miliarde de dolari.

Compania are, în prezent, 1,32 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, în creştere cu 14% faţă de anul trecut. Dintre aceştia, peste un miliard folosesc dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile şi tabletele.

După anunţarea rezultatelor financiare, acţiunile Facebook au urcat la bursa de la New York cu aproximativ 5%, la 75,13 dolari, evaluând compania la 190 miliarde de dolari.

În ceea ce priveşte numărul conturilor atribuite utilizatorilor români de Facebook a ajuns, la jumătatea acestui an, la 7,2 milioane, în timp ce numărul paginilor româneşti cuantificate pe pagina de socializare a depăşit 25.000, în creştere cu 5% faţă de începutul anului, arată datele Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor româneşti create pe reţeaua socială Facebook.


Autor:
Dragos Tanase
Sursa:
paginademedia.ro
Sursa-foto:
paginademedia.ro
Taguri:
crestere, facebook, profit, miliarde, analisti, estimari, companie, retele sociale, venituri, utilizatori
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!