toate sectiunile

Eurovision 2015: Austria va găzdui finala de pe 23 mai

25 iul 2014, 51 afisari

Finala ediţiei 2015 a Eurovision Song Contest se va desfăşura pe 23 mai, în Austria.

Eurovision 2015: Austria va găzdui finala de pe 23 mai

Prima semifinală a Eurovision 2015 va avea loc marţi, 19 mai, cea de-a doua semifinală se va desfăşura joi, 21 mai, iar marea finală este programată pentru sâmbătă, 23 mai, potrivit unei decizii luate de organizatorii evenimentului, European Broadcasting Union (EBU) şi ORF, radiodifuzorul public austriac, informează eurovision.tv.

Organizatorii evenimentului nu au stabilit încă oraşul austriac în care se va desfăşura Eurovision 2015. Pentru a fi gazdă a acestei competiţii se luptă oraşele Viena, Graz şi Innsbruck, potrivit unui anunţ recent al ORF.

Eurovision Song Contest 2015 se va desfăşurat în Austria după ce ediţia de anul acesta a concursului a fost câştigată de Conchita Wurst, cu piesa "Rise like a Phoenix".

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
mediafax.ro
Taguri:
eurovision, finala, concurs
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!