toate sectiunile

Din nou, program extins la secţiile de eliberare a actelor de identitate din Bucureşti

11 nov 2014, 141 afisari

Dreptul de vot poate fi exercitat numai în baza unui act de identitate valabil. Astfel, pentru eliberarea actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu au sau deţin un act de identitate cu temen de valabilitate expirat, programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor din municipiul Bucureşti, cu ocazia alegerilor prezidenţiale, turul al II-lea, din data de 16 Noiembrie 2014, a fost extins.

Din nou, program extins la secţiile de eliberare a actelor de identitate din Bucureşti

În ziua de sâmbătă, 15.11.2014,  programul de lucru cu publicul va fi între orele 08.00 şi 16.00. Duminică, 16.11.2014, când vor avea loc alegerile prezidenţiale, programul de lucru cu publicul va fi între orele 08.00 şi 21.00. Cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi se achită la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor din sectoarele 1, 3 şi 6, unităţile C.E.C. Bank în sectorul 5, la oficiile poştale în sectorul 2 şi 4 sau ghişeele direcţiilor de impozite şi taxe locale pentru sector 4.

Atunci când nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu, etc.), se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune şi 3 fotografii ¾ cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate.

Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie) ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cetăţenii vor prezenta şi un timbru fiscal în valoare de 5 lei.

Aceeaşi măsură a fost luată şi cu ocazia primulului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din ţara noastră.


Autor:
Dragos Tanase
Sursa-foto:
www.turnulsfatului.ro
Taguri:
bucuresti, eliberare, program, acte, carte de identitate, alegeri prezidentiale
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema