toate sectiunile

Chisinau: Revenire asupra deciziei privind protestele

18 mar 2002, 2 afisari

CHISINAU, 18 mar (MEDIAFAX) - Colegiul largit al Curtii Supreme de Justitie (CSJ), a eliminat, dintr-o decizie anterioara, formularea prin care protestele de la Chisinau au fost declarate ilegale, se arata într-un comunicat de presa al Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD), remis, luni,


CHISINAU, 18 mar (MEDIAFAX) - Colegiul largit al Curtii Supreme de Justitie (CSJ), a eliminat, dintr-o decizie anterioara, formularea prin care protestele de la Chisinau au fost declarate ilegale, se arata într-un comunicat de presa al Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD), remis, luni, Agentiei BASA-press.

Potrivit comunicatului, colegiul largit al Curtii a lasat, totusi, partea în care s-a dispus sistarea actiunilor de protest din Piata Marii Adunari Nationale.

PPCD considera ca decizia colegiului Curtii satisface doar partial solicitarile crestin-democratilor, din aceasta cauza hotarîrea CSJ urmînd a fi contestata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), mai precizeaza comunicatul citat.

Purtatorul de cuvînt al CSJ, Gheorghe Danu, a mentionat ca nu a luat act de decizia colegiului largit, întrucît aceasta nu a fost înca redactata si nu are caracter oficial. Danu nu a oferit detalii suplimentare.

CSJ a declarat, pe 25 februarie, ca actiunile de protest organizate la Chisinau de grupul parlamentar al PPCD sînt ilegale si a dispus sistarea acestora.

MEDIAFAX


Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!