toate sectiunile

Chimicalele din plastice afectează libidoul femeilor

14 nov 2014, 69 afisari

S-a descoperit că ftalaţii din materialele plastice scad dorinţa femeilor de a face amor.

Chimicalele din plastice afectează libidoul femeilor

Chimicalele numite ftalaţi se regăsesc în numeroase materiale plastice care fac parte din viaţa noastră - perdele de duş, podea de pvc, cutii de depozitare, produse cosmetice, etc.

Aceştia sunt toxici şi pentru aparatul reproducător masculin, pentru gravide, precum şi pentru cei mici. Parte a problemei este aceea că aceste chimicale sunt eliberate treptat din materiale în aer sau lichide, ce intră în piele. Ftalaţii sunt nişte derivaţi ai naftalinei şi oferă elasticitate materialelor în care se regăsesc.

jucarii

Ca şi cum nu erau îndeajuns de nocivi, specialiştii mai adaugă pe listă şi faptul că libidoul femeilor este afectat din cauza lor. Ftalaţii afectează şi interacţiunile hormonale.

Specialiştii au făcut teste de urină pentru a afla concentraţia de ftalaţi din organism la 360 de femei însărcinate, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Cele cu cel mai nivel ridicat de ftalaţi, de 2,5, au declarat că şi-au mai pierdut din interesul faţă de soţi. Ftalaţii afectează atât estrogenii, hormonii feminini, cât şi testosteronul, hormonul masculin.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
daily mail
Sursa-foto:
publimedia
Taguri:
ftalati, libidou, femei, cuplu, chimicale
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema