toate sectiunile

Biblioteca Batthyaneum şi comorile cunoaşterii din Alba Iulia

29 iul 2014, 373 afisari

În anul 1741 se năştea dintr-o veche familie maghiară care-şi trăgea originile chiar de la una dintre cele şapte căpetenii care l-au însoţit pe regele Arpad în timpul invaziei acestuia în Transilvania, un mare susţinător ai actului cultural pe meleaguri transilvane.

Biblioteca Batthyaneum şi comorile cunoaşterii din Alba Iulia

Este vorba despre Ignac Batthyany, cel care avea să devină episcopul romano-catolic peste întreaga comunitate a acestui cult din Transilvania.

Om al Bisericii şi mare spirit iluminist în egală cultură, Ignac Batthyany a fondat biblioteca care şi astăzi îi poartă numele şi este unul dintre cele mai importante obiective turistice şi culturale nu doar din municipiul Alba Iulia, ci şi din întreaga lume.

Un mecena cu strămoşi între primele căpetenii ale regelui Arpad

Cunoscut printre români sub numele de Ignaţiu Batthyany, acest mare iubitor de carte, artă şi cultură, a lăsat în urma sa posterităţii şi tuturor oamenilor atraşi de cultură şi frumos, un extraordinar locaş dedicat studiului şi cunoaşterii.

Este vorba de obiectivul turistic cunoscut astăzi în toate ghidurile de profil drept Biblioteca Batthyaneum din oraşul Alba Iulia.

Citeşte materialul complet, pe descopera.ro!


Autor:
Dragos Tanase
Taguri:
alba iulia, biblioteca, batthyaneum, transilvania, descopera
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema