toate sectiunile

Berceanu: Taranii îsi vând animalele pentru ca nu mai au hrana

17 iul 2007, 4 afisari

Presedintele PD Dolj, Radu Berceanu, a afirmat, marti, ca din cauza secetei taranii au început sa-si vânda animalele la preturi de trei ori mai mici pentru ca nu mai au ce sa le dea sa manânce, transmite corespondentul MEDIAFAX. Senatorul democrat sustine ca 134.000 de hectare, o


Presedintele PD Dolj, Radu Berceanu, a afirmat, marti, ca din cauza secetei taranii au început sa-si vânda animalele la preturi de trei ori mai mici pentru ca nu mai au ce sa le dea sa manânce, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Senatorul democrat sustine ca 134.000 de hectare, o treime din suprafata cultivata în Dolj, a fost afectata de seceta, în conditiile în care producatorii agricoli au semnat contracte cu asociatiile de udatori pentru o suprafata de circa 45.000 de hectare.

"Imediat dupa anii ’90, în Dolj se putea iriga o suprafata de 290.000 de hectare. Printr-o lege din 2004 a Guvernului PSD si pe care noi am criticat-o îndelung, s-a declarat de utilitate publica jumatate din aceasta suprafata, adica se mai puteau iriga cam 158.000 de hectare. Dintre acestea, s-au încheiat contracte doar pentru 45.000 de hectare, în conditiile în care merg doar trei sisteme din cele noua functionabile", a afirmat Berceanu.

Liderul PD Dolj apreciaza ca unul dintre motivele pentru care producatorii agricoli nu se "înghesuie" sa faca contracte pentru irigatii este pretul mare al energiei electrice.

Mediafax


Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile