toate sectiunile

Ambasada Rusiei de la Kiev, luată cu asalt de sute de protestatari!

15 iun 2014, 45 afisari

Aproximativ 300 de persoane au protestat aseară în faţa Ambasadei Rusiei de la Kiev, reuşind să dea jos steagul rus de pe clădire, să răstoarne maşini şi să spargă mai multe geamuri ale reprezentanţei, relatează agenţia Itar-Tass.

Ambasada Rusiei de la Kiev, luată cu asalt de sute de protestatari!

Protestatarii au afirmat că vor trimite acest steag rus militarilor ucraineni care participă la operaţiunea antiteroristă din estul ţării. Ei au arborat pe gardul ambasadei steagul Ucrainei.

Ambasadorul Rusiei la Kiev, Mihail Zurabov, a declarat că manifestanţii intenţionează să transmită o petiţie cu cerinţele lor.

"Ştim că în curând reprezentanţii protestatarilor vor transmite ambasadei o petiţie cu cerinţele lor, adresată conducerii politice a Rusiei. Ei promit că după aceasta vor înceta protestele", a declarat Zurabov, citat de postul de televiziune Rossia 1.

De asemeneea, Zurabov a afirmat că în scurt timp la ambasadă urmează să sosească ministrul ucrainean de Interne.

"Am discutat cu şeful serviciilor speciale ucrainene (SBU) şi cu reprezentanţi ai Ministerului ucrainean de Interne. Ei ne-au asigurat că ministrul de Interne va încerca să calmeze situaţia", a adăugat ambasadorul rus.

Citeşte mai multe pe Mediafax.ro!


Autor:
Alexandra Ungureanu
Taguri:
protest, kiev, rusia, ambasada rusiei, protestatari
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema