toate sectiunile

Adrian Tarau a demisionat din PSD acum o luna

22 iul 2002, 4 afisari

ORADEA, 23 iul (MEDIAFAX) - Fostul prefect al judeţului Bihor, Aurel Tarau, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX ca a înregistrat la partid, în urma cu o luna, demisia fiului sau, Adrian Tarau, din PSD şi ca decizia a fost luata dupa mai multe consultari între tata


ORADEA, 23 iul (MEDIAFAX) - Fostul prefect al judeţului Bihor, Aurel Tarau, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX ca a înregistrat la partid, în urma cu o luna, demisia fiului sau, Adrian Tarau, din PSD şi ca decizia a fost luata dupa mai multe consultari între tata şi fiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"A luat aceasta hotarîre ca sa nu se mai interpreteze ca se ascunde dupa un carnet de membru de partid. Adrian a fost un simplu membru PSD, nu a participat la nici o şedinţa şi la nici o decizie şi s-a înscris doar pentru ca a vrut sa ia exemplul meu, care eram membru mai vechi de partid", a spus Aurel Tarau.

Delegaţia Permanenta a filialei PSD Bihor a luat act, luni seara, de demisia din partid a lui Adrian Tarau, trimisa prin fax de fiul fostului prefect de Bihor, şi a decis excluderea din filiala a altor trei membri arestaţi pentru luare de mita.

Decizia a fost adoptata în cadrul unei şedinţe în care se dorea excluderea din partid a fiului fostului prefect al judeţului Bihor, Adrian Tarau, cercetat pentru complicitate la contrabanda. Liderii filialei au constatat ca la sediul partidului era înregistrata înca din 20 iunie o demisie a lui Tarau, astfel încît Delegaţia Permanenta a fost nevoita sa ia doar act de ea.

Potrivit unor surse din cadrul filialei, demisia a fost trimisa prin fax, din strainatate, în data de 19 iunie şi invoca "motive personale".

Secretarul executiv al filialei, Gheorghe Bonta, a declarat ca demisia lui Tarau a fost luata în discuţie la o luna dupa ce a fost înregistrata deoarece documentul a fost "uitat" la vechiul sediu al partidului.

În privinţa celorlalţi trei membri excluşi în cadrul şedinţei de luni seara a Delegaţiei Permanente a PSD Bihor, conducerea filialei se pronunţase anterior doar pentru suspendarea lor din funcţiile de conducere, considerînd ca excluderea nu se impune atît timp cît împotriva persoanelor respective nu exista o condamnare data de instanţa.

Surse din cadrul filialei PSD Bihor au declarat pentru MEDIAFAX ca de aceasta data masurile au fost "prompte şi mult mai aspre", ca urmare a declaraţiilor anticorupţie formulate, la Sibiu, de preşedintele PSD, Adrian Nastase.

Astfel, Biroul Executiv al PSD Bihor, întrunit luni dupa-amiaza, a propus Delegaţiei Permanente excluderea celor trei foşti şefi ai Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Munca Bihor, Ioan Osoianu, Alin Stanca şi Alin Silaghi, cercetaţi pentru luare de mita, propunerea fiind aprobata dupa numai o ora de cei 34 de membri ai Delegaţiei.

MEDIAFAX


Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!