toate sectiunile

10 trucuri pentru a părea inteligent în timpul şedinţelor!

6 oct 2014, 1164 afisari

Cu siguranţă, vrei să faci o impresie bună la fiecare şedinţă de la birou! Dar, uneori, eşti mai concentrat pe vacanţa ce va urma sau te gândeşti ce vei mânca la prânz.

10 trucuri pentru a părea inteligent în timpul şedinţelor!

Astfel, ar fi indicat să recurgi la câteva trucuri simple, care te scot din situaţii complicate. Iată 10 dintre ele:

1. Desenează o diagramă!

O bună metodă de a da impresia că eşti deştept este să te ridici de pe scaun şi să desenezi o diagramă Venn*. Nu contează cât de corectă este. Oricum ar fi, colegii tăi vor începe să se contrazică în legătură cu ce date ar trebui să conţină sau cât de mari ar trebui să fie cercurile.

*Metoda diagramelor Venn reprezintă o modalitate de verificare a validităţii inferenţelor (imediate şi mediate) prin reprezentări grafice. Metodă în sine constă în intersectarea unui număr de cercuri, fiecare cerc reprezintă un termen al inferenţei. Inferenţa este o operaţie logică de trecere de la un enunţ la altul şi în care ultimul enunţ este dedus din primul, cf. dexonline.ro

2. Transformă procente în fracţii!

Dacă cineva spune: "aproximativ 25% din toţi utilizatorii dau click pe acest buton", intervii rapid cu "deci, aproximativ 1 din 4", şi îţi notezi. Toţi vor da din cap în semn de aprobare, fiind impresionaţi şi invidioşi pe abilităţile tale de a calcula rapid.

3. Încurajează-i pe toţi să facă o recapitulare!

Vine un moment în cele mai multe şedinţe în care încep toţi să vorbească, unii peste alţii, cu excepţia ta. Se spun tot felul de opinii şi informaţii, iar tu habar nu ai despre ce e vorba. Acesta este un moment bun pentru a o opri discuţiile. Toţi se vor întoarce cu faţă de tine, uimiţi de capacitatea ta de a-i reduce la tăcere. Întreabă atunci rapid: "Ce problemă vrem, de fapt, să rezolvăm?" şi, gata! Inteligent, nu?

4. Dă din cap în mod constant, în timp ce te prefaci că iei notiţe!

Să vii în sala de şedinţe cu un carneţel, nu cu un gadget! Faptul că respingi tehnologia va fi respectat. Notează pur şi simplu câte un cuvânt din fiecare propoziţie pe care o auzi şi dă din cap continuu, în timp ce faci acest lucru.

5. Repetă ultimul lucru pe care l-a spus şeful, dar foarte lent!

Urmăreşte persoana cea mai inteligentă din cadrul şedinţei, de regulă un director, inginer sau redactor-şef, după caz. În cea mai mare parte a întâlnirii, acesta va tăcea din gură, dar când va inepe să vorbească, va spune numai lucruri tehnice, neinteligibile pentru restul. După ce termină de vorbit, este timpul să intervii rapid şi să repeţi ceea ce a spus el, dar foarte lent. În acel moment, inteligenţa lui se transferă la tine.

6. Întreabă dacă “este fezabil?”... indiferent despre ce se discută

Este important să afli dacă lucrurile sunt fezabile, indiferent despre ce s-ar discuta. Nimeni nu ştie cu adevărat ce înseamnă asta, dar este o bună întrebare, care în general se aplică la orice şi îi scoate din sărite pe şefi.

7. Plimbă-te prin sala de şedinţă

Ori de câte ori cineva se ridică de la masă şi se plimbă în jurul ei, este respectat imediat. Şi asta pentru că trebuie să ai mult curaj să o faci. Laşi şi impresia că eşti inteligent. Apoi oftează apoi adânc, contemplativ. Toţi se vor întreba îngrijoraţi la ce te gândeşti...

8. Cere să se reia prezentarea unui diapozitiv

"Îmi pare rău, ai putea să dai înapoi?" Este întrebarea pe care oricine ar susţine o prezentare la şedinţa şi-ar dori să o audă. Nu contează că o zici doar ca să te afli în treabă. Vei da impresia că eşti mai atent decât restul şi că în mod clar au pierdut un lucru pe care tu încerci să îl subliniezi. Când nu ai nimic de subliniat... spune ceva de genul "nu prea înţeleg ce înseamnă aceste numere" şi lasă-te pe spate.

9. Ieşi afară să vorbeşti la telefon

Multora le e teamă să iasă din sala de şedinţă, gândindu-se că ceilalţi vor crede că nu dau importanţă întâlnirii. Cu toate acestea, dacă ieşi din şedinţa pentru un telefon "important", îşi vor da seama cât de ocupat şi de important eşti.

10. Fă glume pe seama ta

Dacă cineva te întreabă ce părere ai, iar tu nu ai auzit niciun singur cuvânt din ce au spus toţi în ultima oră, spui doar, "Sincer, nu am auzit niciun cuvânt din ce aţi spus în ultima oră". Colegii vor râde, dar îţi vor aprecia sinceritate şi mai ales simţul umorului, şi te vor considera cel mai deştept dintre ei. Mai poţi spune lucruri de genul: "poate am putea apela la avocaţii care m-au consiliat la divorţ" sau "mai bine aş muri".


Autor:
Dragos Tanase
Sursa:
medium.com
Sursa-foto:
dailybusiness.ro
Taguri:
sedinte, trucuri, sedinta, birou, colegi, sef, sala, operatie, metoda
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • Realităţi din Est la Astra Film Festival Realităţi din Est la Astra Film Festival

    Astra Film Sibiu (6-12 octombrie 2014), cel mai important şi mai vechi festival de cinema documentar din regiunea Europa Centrală şi de Est, oferă la fiecare ediţie o perspectivă asupra documentarelor produse în ultimul an în această zonă. Festivalul are acest focus încă de la începuturi, iar filmele selecţionate abordează subiecte care definesc identitatea zonei şi redau realităţi necunoscute uneori chiar şi între ţările vecine.

  • Londra, noul Monaco în piaţa imobiliară Londra, noul Monaco în piaţa imobiliară

    Ani de zile, Monaco a fost un loc exclusivist pentru cei cu conturile pline. Climatul mediteranean, vederile superbe spre mare au ţinut preţurile proprietăţilor ridicate.

  • Târgul de Cariere 2014 începe de pe 3 octombrie Târgul de Cariere 2014 începe de pe 3 octombrie

    În perioada 3 octombrie - 12 noiembrie se desfăşoară Târgul de Cariere la acre vor participa peste 150 de companii ce oferă locuir de muncă.

COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!