toate sectiunile

Silviu Matei, fotograful din salbaticie

16 mar 2011, 632 afisari

Din '96, de cand face fotografie wildlife, Silviu Matei (33 de ani) a pozat sute de vietuitoare. Printre ele, si un exemplar care se arata mai rar la fata, rasul.

Silviu Matei, fotograful din salbaticie

Pentru a face insa fotografii in salbaticie trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, trebuie sa stii sa te camuflezi cat mai bine si sa fii silentios.

Cat timp a fost in Muntii Maramuresului, Silviu se trezea in fiecare zi la ora 4 dimineata, pentru ca la ora 5 trebuia sa fie deja in ascunzatoare.


La pozat de capre negre

Avand la el doar cateva sandvisuri, ambalate in hartie, pentru ca plasticul ar fi facut zgomot, el isi petrecea intreaga zi aproape nemiscat, in asteptarea unui animal demn de pozat.

Citeste pe Gandul.info despre intalnirea lui Silviu Matei cu rasul din Muntii Maramuresului!


Silviu Matei a studiat timp de trei ani la Washington despre fotografiatul in salbaticie

A inceput cu insecte, a avansat la pasari, apoi a trecut la "categoria grea": animale. Pana acum a prins muflon, viezure, acvila de munte, marmota, caprior, capra neagra, pelican, buhai, cerb, ciuta, buhai, chira de balta, starci cenusii, de noapte, lisite, iepuri, gainuse de balta si multe altele.

Are patru premii nationale la concursul de fotografie, "Fotogeografica", este fotoreporter la Mediafax Grup, a terminat Universitatea Natio­nala de Arte Plastice, iar in '99 a obtinut o bursa in SUA pentru fotojurnalism si wildlife.

Trei ani a studiat genul acesta la Washinghton si la final putea sa ramana acolo, dar nu a vrut. Fotografiile sale pot fi vazute pe site-ul www.outdoorphotography.ro.


Autor:
Alin Pandaru
Sursa:
gandul.info
Sursa-foto:
Silviu Matei
Taguri:
silviu matei, fotografie, wildlife, salbaticie
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema