toate sectiunile

"Marimar"

1 aug 2005, 1126 afisari

Ambitia, tradarea, razbunarea şi iubirea sunt ingredientele care au facut din prima telenovela a Thalíei difuzata în Romania un serial de suflet Cea de-a doua parte a "Trilogiei Mariilor" a fost lansatã în Mexic, în anul 1994. Telenovela s-a impus cu repeziciune în toate


Ambitia, tradarea, razbunarea şi iubirea sunt ingredientele care au facut din prima telenovela a Thalíei difuzata în Romania un serial de suflet Cea de-a doua parte a "Trilogiei Mariilor" a fost lansatã în Mexic, în anul 1994. Telenovela s-a impus cu repeziciune în toate ţãrile unde a fost difuzatã, sporind popularitatea Thalíei şi a celorlalţi interpreţi. Transmisã în Romãnia în perioada decembrie 1997-martie 1998, Marimar a declanşat adevãrate fenomene de fanatism, iar Thalía a reuşit sã cucereascã definitiv inimile romãnilor cu acest rol de succes.

O poveste clasica

Urmãnd tendinţele de acum mai bine de 10 ani, Marimar respectã cu fidelitate tiparele unei poveşti clasice. Serialul este structurat în 75 de episoade, fiind produs de cãtre Verónica Pimstein, care a realizat şi versiunea anterioarã - La Venganza (1977), cu Helena Rojo. Marimar este o tãnãrã sãracã, dar curatã la suflet, care locuieşte cu bunicii sãi într-o colibã de la malul mãrii.

Ea se îndrãgosteşte de Sergio (Eduardo Capetillo), fiul unui influent fermier din sat. Sergio îşi doreşte o carierã în fotbal, motiv pentru care intrã în conflict cu tatãl sãu, Renato (Alfonso Iturralde), care vrea ca fiul lui sã rãmãnã în sat ca fermier. Reaua telenovelei este Angélica (Chantal Andere), a doua soţie a lui Renato, care îl iubeşte în secret pe Sergio.

Sfidãndu-şi familia, Sergio se însoarã cu Marimar pe care, spre ura Angélicãi, o aduce sã locuiascã la moşie. Hotãrãt sã plece pentru o vreme în Capitalã pentru a se dedica fotbalului, Sergio o lasã pe Marimar la fermã cu promisiunea cã va reveni în scurt timp.

Deşi promite cã va avea grijã de soţia fiului sãu vitreg în lipsa acestuia, Angélica o acuzã pe Marimar de furtul unor bijuterii şi mijloceşte intrarea ei la închisoare, ordonãnd în acelaşi timp uciderea bunicilor fetei într-un incendiu. Rãmasã fãrã nici un sprijin şi însãrcinatã fiind, tãnãra - eliberatã în cele din urmã - pleacã în Capitalã în cãutarea unei vieţi mai bune.

Din Cenusareasa, printesa

Ceea ce nu ştie Marimar este cã Gustavo (Miguel Palmer), tatãl ei, nu a murit - aşa cum îi spuseserã bunicii ei materni. Grav bolnav, el îşi cautã cu disperare fiica spre a o numi moştenitoarea averii sale. Intratã ca simplã servitoare în casa tatãlui ei, Marimar este recunoscutã de acesta şi transformatã în scurt timp într-o femeie educatã, care va conduce afacerile lui Gustavo. Destinul îi va readuce faţã în faţã pe Sergio şi Marimar - cunoscutã acum sub numele de Bella - dar tãnãra inocentã şi sãlbaticã din primele episoade a lãsat locul unei femei stilate, puternice, al cãrei ţel este revanşa asupra celor care i-au fãcut rãu.

Un final fericit

Bella pare hotãrãtã sã nu-l ierte pe Sergio şi sã nu-şi dezvãluie adevãrata identitate. Cu toate acestea, deznodãmãntul serialului a fost, spre deliciul telespectatorilor de pretutindeni, unul fericit. Protagoniştii se regãsesc şi îşi vor creşte împreunã copilul, iar maliţioasa Angélica sfãrşeşte într-un accident de maşinã.

Personaje Îndragite, actori de succes

Thalía este interpreta rolului principal şi, poate, artista mexicanã ce nu mai are nevoie de nici o prezentare. Comparãnd-o pe Thalía cu restul actriţelor prezente la castingul pentru rolul principal din Quinceanera, Carla Estrada (producãtoarea serialului) a declarat recent cã "Thalía le-a fost superioarã tuturor celorlalte". Deşi a renunţat la telenovele de cãţiva ani, Thalía pare hotãrãtã sã rãmãnã în top. Cu ambiţia ce o caracterizeazã, fosta componentã a trupei Timbiriche declarã: "Nu mã poate opri nimeni". Cel mai recent album al sãu, Sexto Sentido, promite deja cã va fi un mare succes.

Fernando Colunga a avut o participare specialã în ultimele episoade ale telenovelei. El a jucat rolul lui Adrián, un pretendent al protagonistei. Dupã o întreagã serie de roluri principale în telenovele de succes, fostul iubit al Thalíei revine cu un nou rol principal în telenovela Alborada.

René Munoz a jucat rolul Parintelui Porres, sfãtuitorul lui Marimar. Cunoscut deopotrivã pentru activitatea sa ca scenarist, actorul de origine cubanezã a rãmas în memoria publicului mai ales graţie rolurilor sale din telenovele. Ultimul personaj interpretat a fost Florentino din Rosalinda, actorul murind (la data de 11 mai 2000) în timpul filmãrilor pentru Îmbrãţişãri pãtimaşe.

Eduardo Capetillo, actorul care i-a dat viaţã lui Sergio, a fãcut şi el parte din grupul Timbiriche. Are la activ cãteva albume solo (Dame una noche, Aquí estoy, Piel ajena), precum şi mai multe partituri în telenovele de impact. În prezent joacã în Mama vitregã, serial difuzat şi în Romãnia.

Chantal Andere i-a dat viaţã odioasei Angélica. Dupã Marimar, soţia producãtorului Roberto Gómez Ferna´ndez a continuat sã aparã în telenovele, ultimul sãu rol terminat fiind cel din Amor real. În plus, actriţa a acceptat sã joace în Barrera de amor, noul proiect al producãtorului Ernesto Alonso pentru aceastã toamnã.

Alfonso Itturalde este Renato, tatãl lui Sergio. Actorul, pe care-l vedem zilnic în Pariul iubirii în rolul profesorului îndrãgostit de Julia, ne este cunoscut şi din Preciosa, Pentru iubirea ta, Cealaltã femeie şi Suflete pereche.

Acasa Magazin


Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!