toate sectiunile

"DRAGOSTEA ÎNVINGE"

17 mar 2006, 2452 afisari

Avându-i în fruntea distribuţiei pe doi dintre cei mai bine cotaţi actori mexicani, telenovela prezintã o poveste de iubire care învinge orice piedicã Dupã neaşteptatul succes al telenovelei Minciuna (1999), a cãrei poveste originalã fusese scrisã de Caridad Bravo Adams,


Avându-i în fruntea distribuţiei pe doi dintre cei mai bine cotaţi actori mexicani, telenovela prezintã o poveste de iubire care învinge orice piedicã

Dupã neaşteptatul succes al telenovelei Minciuna (1999), a cãrei poveste originalã fusese scrisã de Caridad Bravo Adams, Televisa a hotãrãt sã producã un alt calup de seriale inspirate din opera celebrei scriitoare cubaneze. În 1999, producãtorul Juan Osorio Ortiz (Salomé, Elena, viaţa mea) a fost însãrcinat cu realizarea unei telenovele bazate pe romanul Agonía de amor. Serialul care a rezultat nu este, însã, prima versiune pentru televiziune a cãrţii, varianta anteriorã numindu-se Yo sé que nunca (1970). Dragostea învinge (în original Nunca te olvidaré - literal Nu te voi uita niciodatã), produs de Osorio Ortiz, a fost difuzat în Romãnia la orele dupã-amiezii, în toamna anului 1999.

Povestea
La debutul serialului, Esperanza - protagonista - este o adolescentã care locuieşte împreunã cu mama sa, Isabel, foarte grav bolnavã. Pe patul de moarte, Isabel îl cheamã pe Antonio, marea ei iubire din tinereţe, şi îl roagã ca, dupã moartea sa, sã aibã grijã de Esperanza. Spre disperarea acesteia din urmã, Isabel moare la scurt timp, iar protagonista se mutã în casa lui Antonio, care devine protectorul Esperanzei. În ciuda vãrstei fragede, Esperanza se îndrãgosteşte de Luis Gustavo, fiul lui Antonio, care îi împãrtãşeşte sentimentele, iar cei doi îşi jurã iubire eternã.

O mama posesiva
Cea care se opune cu vehemenţã iubirii dintre Luis Gustavo şi Esperanza este nimeni alta decãt Consuelo, mama tãnãrului, care ştie de relaţia pe care Antonio a avut-o cu Isabel în tinereţe, motiv pentru care o urãşte pe fiica rivalei sale. În plus, Silvia, fiica lui Fermín, un apropiat al familiei, este şi ea îndrãgostitã de Luis Gustavo. Pentru a-l îndepãrta pe Luis Gustavo de Esperanza, Consuelo hotãrãşte sã-şi trimitã fiul la un internat, departe de Esperanza pe care, însã, tãnãrul nu o poate uita. Dupã zece ani, Luis Gustavo se reîntãlneşte cu Esperanza, la care s-a gãndit în tot acest timp. Chiar dacã protagoniştii sunt acum doi oameni în toatã firea, pe care intrigile lui Consuelo nu-i mai pot desparte, cea care îşi ia în serios rolul de "fatã rea" este Silvia, hotãrãtã sã devinã cu orice preţ soţia lui Luis Gustavo. Dar, dupã cum dezvãluie şi titul, în cele din urmã dragostea celor doi eroi învinge.

Intrigi de culise
Deşi pe ecran totul era plin de strãlucire, Dragostea învinge a fost o poveste din culisele cãreia nu au lipsit intrigile şi problemele de tot felul. Primele neplãceri au apãrut atunci cãnd s-a pus problema alegerii protagoniştilor. Gabriela Spanic, a cãrei popularitate în Mexic urcase vertiginos dupã apariţia din Uzurpatoarea, acceptase iniţial rolul principal, dar s-a retras exact cãnd filmãrile urmau sã înceapã. Edith González a acceptat apoi rolul principal, dar problemele au continuat, cãci Edith era totodatã implicatã în piesa de teatru Aventurera. Neputãnd face faţã stresului, Edith a fost forţatã sã aleagã între cele douã producţii şi, spre uşurarea Televisei, a ales sã continue filmãrile la telenovelã, locul ei din Aventurera fiind luat de Itatí Cantoral.

Se cautã protagonist!
Nici alegerea eroului nu s-a dovedit a fi o treabã uşoarã. Au existat zvonuri conform cãrora rolul lui Gustavo i s-ar fi propus iniţial faimosului Enrique Iglesias, care a ajuns sã interpreteze coloana sonorã a telenovelei. S-au vehiculat apoi nume ca Francisco Gattorno (Preciosa ) şi Guy Ecker (cu care Edith avea sã joace, doi ani mai tãrziu, în Salomé), dar nici unul dintre aceştia nu a acceptat rolul. Iniţial, nici Fernando Colunga nu a fost foarte încãntat de o revenire pe micul ercan, deoarece filmase deja douã telenovele - Esmeralda şi Uzurpatoarea - aproape fãrã întrerupere şi voia o vacanţã prelungitã. Producãtorul, însã, a reuşit sã-l convingã sã accepte rolul chiar în momentul în care situaţia devenea disperatã, iar serialul a fost lansat, în Mexic, la data stabilitã, la orele 20:00.

Eroi şi personaje îndrãgite
Esperanzei i-a dat viaţã, în prima parte a telenovelei, Wendy González, rolul fiind apoi preluat de Edith González. Deşi trecutã de prima tinereţe, Mónica din Inimã sãlbaticã strãluceşte la fel de puternic ca acum 10 ani şi, mai mult, este încãntatã de experienţa maternitãţii. Edith a debutat în telenovele în anul 1970, cu un rol în Cosa juzgada, realizãnd în total nu mai puţin de 25 de seriale, precum şi numeroase filme artistice.
Luis Gustavo a fost interpretat în anii copilãriei de Daniel Habif, rolul fiind preluat apoi de Fernando Colunga, pe care-l putem admira în telenovela Cãntec de iubire.
Eugenia Cauduro i-a dat viaţã Silviei, cea care doreşte cu orice chip sã devinã soţia lui Luis Gustavo. Azi în vãrstã de 39 de ani, actriţa a debutat cu rolul negativ - al Magdalenei - din Uneori avem aripi. Printre altele, a mai jucat în Amazoana (2003).
Alma Muriel, interpreta lui Consuelo, s-a nãscut în anul 1951, în capitala Mexicului. Cunoscutã nouã şi din Îngerul nopţii (2003), actriţa a mai jucat în seriale ca El extrano retorno de Diana Salazar (1988) - alãturi de Lucía Méndez - şi El noveno mandamiento (2000).
Fermín, tatãl Silviei, a fost interpretat de Humberto Elizondo, pe care l-am vãzut recent în Uzurpatoarea, în rolul lui Silvano.
Lui Antonio Uribe, soţul Consuelei, i-a dat viaţã Julián Pastor.

Acasa Magazin


Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!