toate sectiunile

Cele mai frumoase 15 străduţe din lume (Galerie Foto)

5 iul 2013, 11834 afisari

Străduţele sunt de obicei mai micuţe, ascunse, dar fiecare are o frumuseţe aparte ce mângâie privirea trecătorului. cele pe care vi le prezentăm azi sunt de-a dreptul minunate...

Cele mai frumoase 15 străduţe din lume (Galerie Foto)

Aceste minunate locuri sunt ferite de forfota zilnică, de convoaiele de maşini şi gălăgia inevitabilă. Sunt locuri tocmai bune de promenadă, de bucurie pentru ochi şi aparatul de fotografiat, poate şi pentru pus dorinţe arzătoare.... Doar o privire asupra lor şi parcă îţi vine să porneşti într-o călătorie pentru a le vedea cu ochiul liber...la pas...şi cu aparatul de fotografiat.

1. Straduţă în Antibes, Franţa

franta

Centrul vechi al oraşului

2. Straduţă în Jerez, Spania

Jerez, Spania

Jerez o duce foarte bine în ce priveşte industria vinului. Oraşul face parte din provincia Candiz, Andaluzia. În imagini este o bucăţică din centrul vechi al oraşului.

Jerez, Spania

3. Straduţă în Eguisheim, Franţa

Eguisheim, Franţa

Eguisheim este un sat din nord-estul Franţei, Alsacia, şi este inclus în Asociaţia Celor Mai Frumoase Sate din Franţa.

Eguisheim, Franţa

4. Straduţă în Alberobello, Italia

Alberobello, Italia

Alberobello - oraş în Provincia Bari, Regiunea Puglia, renumit pentru casele Trulli, cu arhitectură unică, în forma de con, zugrăvite în ce datează din secolul 14.

5. Straduţă în Cunda Island, Turcia

Cunda Island, Turcia

Fiecare casă din Cunda, o insulă din Marea Egee, are faţada decorată cu un motiv artistic.

6. Straduţa în Veneţia, Italia

Veneţia, Italia

Veneţia este una dintre cele mai importante destinaţii de vacanţă ale turiştilor. Oraşul găzduieşte zilnic circa 50.000 de vizitatori, şi nu degeaba este numit unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Strada din imagine este una dintre multele străzi cu canal din Veneţia care sunt străbătute, la pas, de turişti şi localnici.

7. Străduţă în Giverny, Franţa

Giverny, Franţa

Giverny se află în Eure, nordul Franţei, şi este celebru pentru că aici a locuit din 1883 şi până la moartea sa, în 1926, pictorul Claude Monet.

8. Străduţa Lombard San Francisco, USA

Lombard San Francisco, USA

Strada Lombard se află pe Dealul Rusiei din San Francisco, USA. Lombard are o pantă de înclinare de 27 de grade şi este lungă de 400 de metri. Viteza maximă admisă aici este de 8 km/h.

Lombard San Francisco, USA

9. Străduţa Cireşilor Înfloriţi din Bonn, Germania

Cireşilor Înfloriţi din Bonn, Germania

Cireşilor Înfloriţi ssau Heerstrabe se află în Bonn, Germania. Primăvara sunt recomandate plimbările pentru că înfloresc toţi pomii.

Cireşilor Înfloriţi din Bonn, Germania

10. Străduţă în Orvieto, Italia

Orvieto, Italia

Orvieto este un oraş din provincia Terni, Umbria, la 100 km nord de Roma, situat pe un deal de tuf vulcanic ce are ziduri de apărare construite din aceeaşi rocă vulcanică - Tufa. Aici găseşti o atmosferă antică, medievală şi dramatică, dar în acelaşi timp fermecătoare.

11. Străduţa Acorn, Boston, USA

Acorn, Boston, USA

Străduţa Arcon este situată în Bacon Hill, suburbie istorică a Bostonului. Arcon este considerată una dintre cele mai fotografiate străduţe din SUA.

Acorn, Boston, USA

12. Străduţă în Fiskargrand, Visby, Suedia

Fiskargrand, Visby, Suedia

Fiskargrand înseamnă strada Peştilor, şi este un nume dat de locuitorii din zonă în jurul anului 1600. Începând cu anul 1940 au început să planteze trandafiri, iar din decembrie 2004 cetăţenii au propus schimbarea denumirii străzii în Aleea Trandafirilor. Din nefericire, municipalitatea nu a acceptat propunerea.

Fiskargrand, Visby, Suedia

13. Străduţă în Frigiliana, Spania

Frigiliana, Spania

Frigiliana mai poartă denumirea şi de Strada Albă. Clădirile sunt vopsite în alb, iar fiecare căsută este împodobită cu flori.

14. Străduţa în Cartagena, Columbia

Cartagena, Columbia

Localizată în partea veche a oraşului Cartagena, străduţa este impresionantă prin arhitectura ei colonială spaniolă, unde există clădiri civile şi militare. Forturile ce străjuiesc Oraşul Vechi au aproximativ 500 de ani vechime şi reprezintă un punct de atracţie interesant. Aici veţi găsi cartiere precum San Diego, Getsemani, Cemtrul şi La Matuna. Cea mai veche parte din Cartagena este Piaţa Trinidad, în Getsemani.

15. Rue Des Thermopyles, Paris, Franţa

Rue Des Thermopyles, Paris, Franţa

Rue Des Thermopyles este situată în arondismentul 14 din Paris. Este una dintre puţinele străduţe ce mai sunt pavate cu dale ce poartă amprenta timpului, aici sunt căsuţe cochete, iar la fiecare fereastră găseşti flori, în special Glicine, care dau o notă aparte locului.

Rue Des Thermopyles, Paris, Franţa


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
theworldgeography.com
Sursa-foto:
theworldgeography.com
Taguri:
cele mai frumoase, stradute, top, cele mai, din lume, garmania, sua
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!