toate sectiunile

Tratament cosmetic

29 iul 2002, 551 afisari

Chiar daca te îngrijeşti acasa cu multa atenţie şi perseverenţa, tenul tau are nevoie, din cand în cand, de o "revizie" generala. Ideal ar fi sa treci lunar pe la un cabinet cosmetic, dar, daca tenul tau are probleme (puncte negre sau coşuri etc.), atunci vizitele


Chiar daca te îngrijeşti acasa cu multa atenţie şi perseverenţa, tenul tau are nevoie, din cand în cand, de o "revizie" generala. Ideal ar fi sa treci lunar pe la un cabinet cosmetic, dar, daca tenul tau are probleme (puncte negre sau coşuri etc.), atunci vizitele la cosmeticiana ar trebui sa fie mai dese.

Etapele tratamentului

1.Curaţarea tenului în profunzime

Este o faza importanta în tratamentul tenului, deoarece mizeria, praful şi excesul de sebum sunt pricipalii factori care duc la formarea punctelor negre.

Curaţarea se realizeaza cu un demachiant spumos pentru zonele mai grase ale pielii, iar pentru zonele sensibile (ochi şi buze) se poate folosi un produs special, mai bogat în grasimi. Excesul de demachiant se înlatura cu o loţiune tonica cu proprietaţi astringente.

2.Peelingul

Aceasta operaţiune dureaza circa 7-8 minute şi se realizeaza cu ajutorul unei perii rotative, pentru a se îndeparta stratul de celule moarte şi impuritaţile. Daca tenul este încarcat, peelingul nu se va efectua sub aburi, deoarece infecţia se poate întinde pe toata faţa. Pentru tenul seboreic fara probleme se poate folosi şi vapoforul, care are rolul de a înmuia epiderma şi de a o catifela.

3.Dezincrustarea

Acest proces chimic are rolul de a saponifica sebumul din pori. Operaţiunea se realizeaza cu ajutorul ionodermului şi al unei substanţe speciale, care ajuta la eliminarea punctelor negre superficiale (sebumul se încorporeaza în soluţie şi se îndeparteaza de pe faţa).

4.Aspirarea sebumului

Se realizeaza cu ajutorul unui aparat special numit vacuum, care are rolul de a aspira sebumul şi de a curaţa epiderma în profunzime, pregatind tenul pentru operaţiunile urmatoare.

5.Extracţia

Operaţiunea este destul de controversata, unii specialişti recomandând eliminarea ei din tratamentul cosmetic, deoarece practicata cu neîndemânare poate duce la formarea cicatricilor. Totuşi, extracţia nu poate fi evitata în cazul unui ten acneic, dar este bine ca tenul sa fie curaţat treptat, la un interval de câteva zile.

6.Sterilizarea cu electrodermul

Dupa încheierea operaţiunii de extracţie se foloseşte un dispozitiv special numit electroderm, care are rolul de a închide porii şi de a calma tegumentele. Pentru tonifierea epidermei se foloseşte o substanţa speciala sau o loţiune tonica.

7.Masajul de relaxare şi nutriţie

Operaţiunea dureaza circa 20 de minute, se executa cu mişcari blânde în cazul unui ten tânar, în schimb, pentru un ten matur şi ridat, mişcarile de masaj vor fi mai energice. Pentru o mai buna absorbţie a cremei pentru masaj în piele, se foloseşte ionodermul.

8.Aplicarea maştii nutritive

Masca cosmetica se aplica pe faţa cu o spatula speciala şi se lasa sa acţioneze timp de 20 minute. Produsul aplicat trebuie sa conţina agenţi activi nutritivi şi de hidratare.

Diana Nedelcu Parjol


Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
COMENTARII Comenteaza
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!