toate sectiunile

E imposibil pentru o femeie să arate ca păpuşa Barbie

17 apr 2013, 2888 afisari

Forma corpului păpuşii Barbie – mult timp considerată idealul universal pentru silueta unei femei – este imposibilă din punct de vedere anatomic.

E imposibil pentru o femeie să arate ca păpuşa Barbie

Aceasta ar reduce o femeie la mersul în patru labe şi ar face-o incapabilă să ridice orice, susţine un studiu.

Experimentul şocant realizat de Rehabs.com este destinat celor care suferă de tulburări de alimentaţie şi ar face orice să arate ca Barbie.

Site-ul raportează că Barbie, o jucărie de renume mondial pentru fetiţe, ar trebui să aibă o înălţime de 1,75m şi cu o greutate de 50 de kg. La o astfel de subponderabilitate însă unei femei îi va fi imposibil să aibă menstruaţie.

Una din primele ediţii ale păpuşii, Slumber Party Barbie, venea însoţită de o carte „Cum să pierzi în greutate”, în care scria doar „Nu mânca!” şi o scală ce era blocată în permanenţă la 50 de kg.

O femeie media din SUA are o înălţime de 1,62m şi cântăreşte aproximativ 75kg.

Graficul arată că dimensiunile capului păpuşii Barbie este cu 5 centimentri mai mare decât al mediei femeilor din SUA şi cu 15 cm mai mare decât propria sa talie.

Cu o talie de numai  40 de cm, în trupul ei există loc doar pentru o jumătate de ficat şi câţiva centimetri din intestine.

Păpuşa cu capul mare ar purta la picior o mărime mai mică de 35 şi ar avea glezne mici, ceea ce înseamnă ca ar trebui să meargă în patru labe, iar braţele ei, de asemenea, ar fi practic inutile, cu încheieturi de numai 8,8cm, a raportat New York Daily News.

Nici gâtul ei lung şi slab nu ar fi capabil să îi susţină capul.


Autor:
Enache
Sursa:
nydailynews.com/
Sursa-foto:
housmanwnhescock.blogspot.com
Taguri:
barbie, papuşă, femeie, ideal, siluetă
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
 • lub 18 apr 2013

  Eu am 1.77 m si in liceu nu depaseam niciodata 52kg..si eram slaba, inchieturi subtiri..si jucam baschet in echipa scolii..si nu, nu picam in cap :)))) Ce mai scot americanii ca sa isi justifice obezitatea si lipsa de grija fata de propriul corp..

  « Raspunde
 • Cri 18 apr 2013

  Si eu am 1.75 m si 48 kg si imi mentin echilibrul fara probleme, nu merg in 4 labe :)) In plus, ocazional, port tocuri de peste 10 cm fara sa-mi rup membrele din cauza faptului ca sunt slaba... :)) Ce-i drept, am marimea 40 la pantof... Probabil asta e "motivul care ma tine in viata". :))

  « Raspunde
 • ada 18 apr 2013

  Eu am 1.75 m si 50 kg si pot sa merg, uaaau!! Si am si menstruatie. Faceti umbra pamantului degeaba!

  « Raspunde
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!