toate sectiunile

Apa reduce riscul apariţiei obezităţii

27 mar 2015, 896 afisari

Experţii susţin că apa ar trebui să fie principalul lichid din dieta unei persoane cu probleme de greutate.

Apa reduce riscul apariţiei obezităţii

Părinţii ar trebui să înlocuiască din dieta copiilor sucurile acidulate cu apă. Specialiştii susţin că astfel se reduce riscul obezităţii, a hipertensiunii arteriale şi diabetului.

Băuturile îndulcite de pe piaţă reprezintă cea mai mare sursă de zahăr pentru organism, şi este o problemă în rândul copiilor şi adolescenţilor. 

În ciuda faptului că s-a dorit impunerea unei taxe pentru aceste băuturi, până la realizarea ei părinţii sunt responsabili de dieta copiilor lor.

Susan Jebb, profesor de nutriţie şi sănătatea populaţiei la Universitatea Oxford, recomandă apa ca înlocuitor. Părinţii ar trebui să încurajeze consumul de apă, pentru a-i feri de pericolele asupra sănătăţii lor. Tot părinţii ar trebui să fie primii care să le ofere copiilor un exemplu în alimentaţie şi hidratare.

Profesoara Susan nu interzice consumul unui pahar de fresh de portocale pe zi, dar în principal, la masă trebuie să se bea apa sau poate lapte în cazul celor mici.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
independent.co.uk
Sursa-foto:
publimedia
Taguri:
obezitate, apa, sanatate
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Delia 22 ian 2018

    Dimineata eu am inceput sa beau cate o cana de cei * slim, ca cica ajuta la slabit. Beau de o saptamana, dar la cantar nu se prea vad modificari. La capitolul energie sunt multumita, chiar imi da energie.

    « Raspunde
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!