toate sectiunile

10 ţări cu cele mai multe titluri de Miss World câştigate

11 apr 2014, 481 afisari

"Frumuseţe cu un scop" este sloganul celui mai vechi concurs internaţional de frumuseţe. Organizaţia care organizează concursul încă din 1951 subliniază operele sale de caritate în care, pe lângă donaţii importante, trimite şi "Regina Frumuseţii" en-titre (şi presa, bineînţeles) în diverse zone defavorizate.

10 ţări cu cele mai multe titluri de Miss World câştigate

Concursurile de frumuseţe sunt o mare afacere, foarte populară în rândul populaţiei. Dacă în 1979 concursul Miss World a fost urmărit de peste 500 de milioane de persoane, ediţia din 2012 a fost urmărită pe ecranele TV de peste un miliard de telespectatori.

Interesul pentru aceste concursuri este dat şi de numărul (şi numele) participanţilor. Spre exemplu, cea mai influentă femeie din Lume, Oprah Winfrey, a câştigat, la vârsta de 17 ani, titlul de Miss Black Tennessee.

Lista care urmează este ordonată după numărul titlurilor câştigate şi numărul de participante clasate pe locurile 2 şi 3. Dintre ţările care au rămas în afara acestui clasament mai putem menţiona Franţa (un titlu în 1953, 3 locuri 2 şi 2 locuri 3), Israelul (un titlu în 1998, un loc 2 şi 6 locuri 3) şi Columbia care, surprinzător, nu a câştigat niciun titlu dar a avut 4 participante clasate pe locul 2 şi una pe locul 3.

Aşadar, să înceapă parada frumuseţilor!

10. Argentina: 2 titluri şi 2 locuri doi

America Latină este renumită pentru frumuseţile sale. Primul titlu al Argentinei a fost câştigat în 1960 de Norma Cappagli, care pe lângă coroana de Regină a  Frumuseţii a primit şi un autoturism sport. Cel de-al doile titlu a fost câştigat de Silvana Suárez (foto), în 1978, ea reamintind lumii că ţara sa, pe lângă fotbalişti de talie internaţională are şi frumuseţi de aceeaşi talie.

9. Australia: 2 titluri, 2 locuri doi şi 4 locuri trei

Australia a avut mai mult succes la Miss World decât vecina sa, Noua Zeelandă (doar 2 locuri 2). Se pare că plajele însorite şi surfingul au efecte pozitive asupra frumuseţilor locale. Primul titlu a fost câştigat în 1968 de bibliotecara Penelope Plummer, în timp ce al doilea a venit după câţiva ani, căştigat de Belinda Green în 1972.

8. Africa de Sud: 2 titluri, 4 locuri doi şi 6 locuri trei

Africa de sud deţine şi un record la Miss World - 12 frumuseţi clasate pe podium!

Primul titlu a fost adus de Penelope Coelen în 1958. Cel de-al doilea titlu a fost câştigat cu peripeţii, în 1974, de Anneline Kriel, care s-a clasat inţial pe locul doi. Deţinătoarea titlului a renunţat la corană şi aceasta a fost atribuită lui Kriel.

7. Islanda: 3 titluri şi 1 loc doi

Puţină lume ar fi crezut că această naţiune izolată, cunoscută pentru peisajele sale accidentate, dar maiestuase, şi casele cu acoperişuri colorate, ar putea avea femei atât de frumoase? Ei bine, islandezii ne-au demonstrat acest lucru în 1985 (Hólmfríður Karlsdóttir), 1988 (Linda Pétursdóttir) şi 2005 (Unnur Birna Vilhjálmsdóttir).

6. Jamaica: 3 titluri şi 3 locuri doi

Fetele frumoase din Caraibe au impresionat juriul Miss World de nenumărate ori, însă cele din Jamaica deţin recordul regional.

Carole Crawford a deschis seria titlurilor în 1954, şi a foat urmată de Cindy Breakspeare, în 1976, şi Lisa Hanna, în 1993.

Titlurile le-au deschis noi oportunităţi în viaţă, Cindy întâlnindu-l pe legendarul Bob Marley şi devenind mama fiului cel mai mic al starului, Damian Marley, în timp ce Hanna a devenit politician, fiind actualul ministru al Tineretului şi Culturii.

5. Suedia: 3 titluri şi 1 loc doi

Reputaţia frumuseţii femeilor scandinave a început odată cu primele concursuri Miss world. Suedia a câştigat primele două ediţii, cele din 1951 şi 1952, prin Kiki Håkansson şi May-Louise Flodin.

Chiar dacă a avut de aşteptat 25 de ani, Suedia a mai câştigat un titlu în 1977, prin Mary Stävin. Titlul câştigat i-a adus lui Stävin şi oportunitatea de a juca în două filme din seria James Bond, Octopussy şi A View to a Kill.

4. Statele Unite: 3 titluri, 5 locuri doi şi 2 locuri trei

Prima victorie a Statelor Unite a avut loc în 1973. Totuşi, căştigătoarei din acel an, Marjorie Wallace, i-a fost retras titlul din cauza stilului de viaţă "necorespunzător", Wallace având o relaţie cu Tom Jones.

În 1990, Gina Tolleson a adus cel de-al doilea titlu pentru Statele Unite, iar cel de-al treilea a fost câştigat de Alexandria Mills, în 2010.

În mod surprinzător, o americancă considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume, a ratat titlul în 1986, clasându-se doar pe locul 6. Acest lucru nu a împiedicat-o pe Halle Berry, căci despre ea este vorba, să devină o actriţă de Oscar 16 ani mai târziu.

3. India: 5 titluri şi un loc doi

Reita Faria (1966), Aishwarya Rai (1994), Diana Hayden (1997), Yukta Mookhey (1999) şi Priyanka Chopra (2000) sunt cele cinci frumuseţi uimitoare care au adus trofeul Indiei şi care prin carierele înbrăţişate după încoronarea lor ca Regine ale Frumuseţii au dovedit că în India, frumuseţea merge mână în mână cu inteligenţa şi personalitatea.

2. Marea Britanie: 5 titluri, 6 locuri doi şi 4 locuri trei

Palmaresul britanicelor este de invidiat: 15 prezenţe pe podiumul competiţiilor. Dar poate acest lucru se datorează şi faptului că locul de desfăşurare al competiţiei a fost, între 1951 şi 1989, Londra, toate victoriile fiind obţinute în această perioadă: 1961 (Rosemarie Frankland), 1964 (Ann Sidney), 1965 (Lesley Langley), 1974 (Helen Morgan) şi 1983 (Sarah-Jane Hutt).

La lipsa victoriilor "în deplasare" se mai adaugă amărăciunea faptului că Morgan a trebuit să renunţe la titlu după ce s-a aflat că la data concursului avea un copil mic şi fusese implicată în divorţul unei alte femei.

1. Venezuela: 6 titluri, 2 locuri doi şi 4 locuri trei

Atnci când vine vorba de un concurs de frumuseţe, fetele din Venezuela au o sarcină extrem de grea: trebuie să se ridice la înălţimea prestaţiei predecesoarelor lor, iar acesta nu este un lucru uşor. Pe lângă cele şase titluri de Miss World, venezuelencele mai au şase titluri de Miss International, două Miss Earth şi şapte Miss Universe.

Cele şase titluri de Miss World au foat câştigate de Susana Duijm (1955), Pilín León (1981), Astrid Carolina Herrera (1984), Ninibeth Leal (1991), Jacqueline Aguilera (1995) şi Ivian Sarcos (2011).


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
therichest.com
Sursa-foto:
therichest.com
Taguri:
concurs de frumusete, miss, tari, clasament
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema