toate sectiunile

Reţete tort cu ciocolată: 11 reţete tort cu ciocolată

7 feb 2013, 7321 afisari

Învaţă cum să prepari un tort delicios cu ciocolată şi bezea, cu ciocolată şi lămâie, cu ciocolată şi marţipan din cele 11 reţete de tort cu ciocolată pe care ţi le prezentăm acum...

Reţete tort cu ciocolată: 11 reţete tort cu ciocolată

Ciocolata este un dulce iubit de milioane de oameni, de toate vârstele - de la cel mic până la cel vârstnic. Este deopotrivă un cadou de nerefuzat chiar şi pentru Ziua Îndrăgostiţilor.

În cele ce urmează îţi prezentăm 11 reţete de tort cu ciocolată dintre cele mai gustoase.

1. Reţetă tort cu ciocolată şi vişine

Ingrediente tort cu ciocolată şi vişine

Pentru aluat

4 ouă, separate

120 gr zahar

1 linguriţă esenţa de vanilie

50 gr unt topit

150 gr iaurt

90 gr faina

30 gr cacao pudra

1 ½ linguriţă praf de copt

un praf de sare

visine din conservă, fără sâmburi, scurse bine şi amestecate cu puţină făină

75 gr fulgi de ciocolată amăruie/cu lapte

Pentru crema

250 gr Mascarpone

50 gr zahăr pudra

150 gr Nutella

tort cu ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolată şi vişine

Încinge cuptorul la 180grade C.Într-un vas bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Într-un al vas amesteca faină cu cacaoa şi praful de copt. Într-un bol bate gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie.

Încorporează untul topit urmat de iaurt. Înglobează ingredientele uscate apoi albuşurile bătute. Împarte în jumătate aluatul şi toarnă fiecare jumătate în câte o tavă de copt. Presara vişine peste blaturi apoi fulgii de ciocolată.Da blaturile la copt până când la înserarea unei scobitori în centru aceasta va ieşi curată. Lasă blaturile să se răcească complet.Pentru crema bate Mascarpone cu zahărul şi Nutella. Aşează un blat pe o farfurie, unge-l cu cea mai mare parte din cremă, acoepra cu al 2-lea blat apoi decorează cu cremă rămasă.

2. Reţetă tort cu ciocolată şi frişcă

Ingrediente tort cu ciocolată şi frişcă

Blat:

8 ouă,

8 lg zahăr,

6 lg faină,

2 lg cacao,

esenţa de vanilie,

Crema:

400 ml frişcă,

400 gr ciocolată albă,

o fiolă esenţa de vanilie,

Sirop:

200 gr zahăr,

400 ml apă,

esenţa de vanilie,

fâşii de coajă de lămâie,

Glazura:

100 gr ciocolată neagră,

50 ml frişcă lichidă,

20 gr unt,

Decor:

200 ml frişcă

tort cu ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolată şi frişcă

Blat:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri.Albuşurile se bat spumă cu 5 lg de zahăr iar gălbenuşurile cu restul împreună cu esenţă de vanilie. Se amestecă lejer cele două compoziţii se cerne deasupra faina amestecată cu cacao şi se încorporează cu mişcări uşoare de jos în sus.Se tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt se toarnă compoziţia blatului în ea şi se coace la foc potrivit .Pentru a proba dacă blatul este copt apasă uşor pe suprafaţa lui cu palma …dacă este elastic şi revine la loc fără să lase urme ..atunci este gata.

Crema:

Ciocolată şi frişcă se pun într-o cratiţă pe foc până ce se dizolvă şi se omogenizează dar fără să atingă punctul de fierbere .Se lasă la răcit câteva ore (4-5 ore) după care cu ajutorul mixerului se spumează şi se aromatizează cu esenţă de vanilie.

Glazura:

Se amestecă ciocolată cu frişcă şi untul la foc mic până obţinem o glazură fină ,fluidă.

Blatul răcit se taie în trei foi egale .Se aşează pe un platou prima foaie se însiropează cu siropul fiert , răcit şi aromatizat cu vanilie şi lămâie.Se întinde o parte din crema ,se aşează şi a doua foaie deasemeni se însiropează se întinde al doilea strat de cremă după care se aşează ultima foaie de blat care fireşte se însiropează.

Tortul se îmbraca în cremă şi se dă la rece până se întăreşte bine

Se glasează partea de sus cu glazură de ciocolată şi lateralele se îmbraca în frişcă .Se decorează după imaginaţia fiecăruia.

3. Reţetă tort cu ciocolată

Ingrediente tort cu ciocolată

Pentru blat:

350 g ciocolată neagră 70% cacao

150 g ciocolată cu lapte

250 g unt

350 ml lapte

300 g zahăr

4 ouă

400 g faina

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

1 plic de zahăr vanilat

pentru glazura:

200 g ciocolată neagră

50 g unt

75 ml lapte condensat

tort cu ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolată

Ciocolată neagră, ciocolată cu lapte le punem la topit în laptele fierbinte, apoi lăsăm să se răcească.

Încingem cuptorul la 170 C, topim untul, batem ouăle împreună cu zahărul şi zahărul vanilat şi adăugăm la ele untul topit.

Într-un castron mai mare combinăm amestecul de ciocolată cu compoziţia de ouă şi apoi faina amestecată cu praful de copt şi sărea.

Aluatul obţinut îl turnam într-o formă de tort cu diametrul de 24 de cm, unsă bine cu unt. Coacem aluatul timp de 45-50 de minute, înţepam blatul cu o scobitoare, aceasta va trebui să iasă cu urme de ciocolată pe ea.

Pentru glazură, punem ciocolată neagră ruptă în bucăţi într-un castron împreună cu untul şi laptele pe bain marin şi o turnam deasupra blatului răcit.

Ornam totul eventual cu căpşune proaspete sau după inspiraţie.

4. Reţetă tort cu ciocolată şi fructe

Ingrediente tort cu ciocolată şi fructe

Blat:

100 g unt

100 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

100 g ciocolată

3 ouă

75 g biscuiţi

100 g nuci măcinate

un praf de copt,

o lingură faina.

Crema:

o conservă mandarine de 850 ml

300 g cireşe

o lingură zahăr

un plic gelatina incoloră.

tort ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolată şi fructe

Untul se bate spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se pune ciocolată topită şi racina, ouăle pe rând şi biscuiţii sfărâmaţi. Se amestecă nucile măcinate cu praful de copt şi faina şi se înglobează în aluat.

Se coace 35 min la foc moderat. Pe blatul rece se aşează fructele. 250ml suc de mandarine se amestecă cu gelatină şi zahărul. Se toarnă peste tort şi se lasă la întărit.

Se serveşte ornat cu frişcă.

5. Reţetă tort cu ciocolată şi portocale

Ingrediente tort cu ciocolată şi portocale

250g unt

100g ciocolată albă

2 linguriţe extract de portocale

400g faina

500g zahăr brun fin

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

2 ouă

285ml iaurt de băut,

coaja rasă şi sucul de la o portocală

Pentru glazura:

500g mascarpone,

500g margarină

250g zahăr pudră

2 linguri cacao

coaja rasă de la două portocale + 100ml suc de portocale

tort ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolată şi portocale

Se încălzeşte cuptorul la 180C şi se ung cu unt şi se tapetează cu făină două forme de tort cu diametrul de 23cm. Untul şi ciocolată se topesc împreună la baie de aburi. Într-un alt bol se amestecă faina împreună cu zahărul, bicarbonatul şi un praf de sare. Separat se bat ouăle împreună cu laptele, sucul şi coajă de portocală. Se toarnă lichidul şi amestecul de ciocolată în ingredientele uscate. Se adăugă 150ml apă clocotită şi se amestecă bine. Se toarnă amestecul în părţi egale în cele două forme, şi se dau la cuptor pentru 45 de minute.

Pentru glazura se mixează bine mascarpone împreună cu untul. Zahărul se cerne deasupra, apoi se adăugă sucul şi coajă de portocală şi se mixează din nou. O treime din crema o vom amesteca cu cele două linguri de cacao. Păstrăm la frigider până în momentul utilizării.

Se pune crema din abundenţă între cele două blaturi, iar cu ajutorul unui pos se decorează partea superioară a tortului după care se presara cacao din abundenţă.

6. Reţetă tort Doboş cu ciocolată - reţeta clasică

Ingrediente tort Doboş cu ciocolată - reţeta clasică

6 ouă

0.15 kg faină

0.12 kg zahăr

Pentru crema:

9 ouă

0.3kg zahăr

0.4kg unt

2 pliculeţe zahăr vanilat

50g praf budincă de vanilie (sau 2 linguri de amidon)

0.1kg ciocolată topită

tort ciocolata

Mod de preparare tort Doboş cu ciocolată - reţeta clasică

Pentru blaturile tortului:

Se separă ouăle, iar albuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr adăugat se bat spumă până se întăresc. Gălbenuşurile se mixează şi ele împreună cu cantitatea de zahăr rămasă. În albuşuri se înglobează uşor faina şi apoi gălbenuşurile.

Se împarte aluatul obţinut în 6 părţi egale şi se coc 6 foi pe o suprafaţă unsă şi tapetata cu făină, la 180 de grade, până devin aurii.

Pentru crema:

Untul se bate spumă, după care i se adăugă ciocolată topită. Ouăle întregi sunt mixate cu zahărul, amidonul sau budincă de vanilie şi cu zahărul vanilat într-un vas la baie de aburi. După ce avem un amestec omogen luăm vasul de pe foc amestecând continuu până e aproape rece, după care o adăugăm amestecului de unt şi ciocolată.

5 blaturi de tort se ung cu cremă şi se aşează unul deasupra celuilalt. Ultima foaie se taie în triunghiuri şi se acoperă cu zahăr caramelizat. Se lasa să se întărească după care se ornează Tortul Doboş cu ele.

7. Reţetă tort cu mousse de ciocolată şi lămâie

Ingrediente tort cu mousse de ciocolată şi lămâie

Blat

-4 ouă

- 4 linguri zahăr

- 4 linguri faina

- 1 praf de copt

Mousse-ul de ciocolată

- 150 gr cioco cu la pte

- 3 gălbenuşuri

- 1 albuş

- 150 gr zahăr pudră

- 200 gr frişcă lichidă

- vanilie

- 10 gr gelatina granule

Pentru mousse-ul de lămâie:

-500 ml frişcă lichidă

- 5 gălbenuşuri

- 3 albuşuri

- 300 gr zahăr pudră

- 2 ceşti şi jumătate (din aceleaa mici,de espresso) de suc de lămâie filtrat

-2 linguri râse de coajă de lamie

- 20 gr gelatina granule

tort de ciocolata

Mod de preparare tort cu mousse de ciocolată şi lămâie

Se face un blat de pandişpan,adică:se separă ouăle,albuşurile se bat spumă tare,se adăugă zahărul şi se bate în continuare până când compoziţia devine lucioasă,se adăugă pe rând unul câte unul gălbenuşurile,apoi faina amestecată cu praful de copt,.Se coace blatul,în formă în care dorim să îl montăm în final,cam 30 min la 180 grade.

Când e copt,se lasă la răcit,şi se taie pe 3 nivele.Dacă avem şi nişte vişine,este bine să se "îmbete" cu nişte rom.

Gelatina se pune la înmuiat în apă rece.Se topeşte ciocolată.Se spumează gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr.Albuşul se spumează cu celalta jumătate din cantitatea de zahăr.Frişcă se bate foarte bine.

Frişcă bătută se amestecă cu gălbenuşurile,albuşul,gelatină topită pe abur,se adăugă vanilie şi la sfârşit ciocolată topită.

Gălbenuşurile se spumează cu zahărul până se obţine o cremă.Mereu amestecând se adăugă sucul şi coajă de lămâie.Albusuriel se bat bine.Se bate şi frişcă.Se amestecă gălbenuşurile cu frişcă,şi apoi cu albuşurile cu o lingură de lemn,cu mişcări uşoare,de sus în jos.La sfârşit se adăugă gelatina care a fost lăsată în prealabil la innmuiat în apă rece.

Am însiropat o parte din blat cu puţin rom,sau chiar şi limoncello (lichior de lămâie,specific italian),am turnat mousse-ul de cioco,cealaltă parte de blat,însiropat,dacă am avut vişine,le punem pe acelea,şi peste ele punem mousse-ul de lămâie.Se aşează ultima parte de blat,se însiropează şi ea şi se dă la rece,pentru câteva ore,sau dacă se poate pentru toată noaptea.

8. Reţetă tort cu ciocolată şi marţipan

Ingrediente tort cu ciocolată şi marţipan

Blat

4 ouă

150 g zahăr

75 g faina

75 g amidon

1/2 linguriţă praf de copt

1 prisa sare

coajă de portocală (rasa)

extract de vanilie

1 zahăr vanilat

Crema marţipan

350 marţipan(masa crudă)

100 ml suc de portocale(proaspăt)

1-2-3 linguri de budincă de vanilie(fac.)

Decor

 marţipan,pentru forme/figuri

tort cu ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolată şi marţipan

Blatul:

Se separă ouăle.Se bate albuşul împreuna cu 40 g zahăr ,cu priză de saresi zahărul vanilat.

Gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr,cu extractul de vanilie ,coaja rasă de portocală,pâna devine o compoziţie spumoasă şi zahărul e topit.

Se aduga gălbenuşurile la spumă se amestecă cu atenţie.

Faină se amestecă cu amidonul şi praful de copt şi se aduga lingura cu lingură,amestecând într-una.

Se toarnă într-o tava cu perete detaşabil(rotunda-diametrul 28 cm),unsă cu unt şi tapetata cu făină.(sau cu hârtie de copt)

Se dă la cuptorul încalzit în prealabil la 160 grade C-170 grade C timp de 25-30 minute.

Se lasala răcit, pe un grătar, apoi se taie în 3 felii subţiri.

Spuma are o altă consistentă,faţă de cea care e bătută/mixata,doar cu un praf de sare..e ţeapănă,dar şi cremoasă

9. Reţetă tort cu ciocolată şi bezea

Ingrediente tort cu ciocolată şi bezea

Pentru blat de cacao:

50 g cacao neagră

150 ml apă

6 ouă

250 g zahăr

120 ml ulei

280 g faina

1 linguriţă praf de copt

esenţa de rom

Pentru blat de bezea:

200 g zahăr

250 g albuş (~6 albuşuri)

esenţa de vanilie

Pentru crema:

500 ml smântână pentru frişcă

4 linguri zahăr pudră

5 linguri nucă măcinată

esenţa de vanilie

2 plicuri întăritor de frişcă

tort cu ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolată şi bezea

Pentru blat de cacao:

Punem cacaoa într-un vas şi turnam apă clocotită, amestecând continuu. Amestecăm până dispar toate cocoloaşele şi obţinem o compoziţie de consistenta uleiului. Lăsăm la răcit.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr şi mixam până obţinem o bezea lucioasă. Gălbenuşurile se freacă până devin ca o cremă cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr. Adăugăm treptat uleiul, esenţa de rom, apoi compoziţia cu cacao răcită. Amestecăm uşor, că la maioneză. Incorporam faina amestecată cu praful de copt şi la sfârşit (în câteva reprize) bezeaua.

Turnam compoziţia într-o tavă (26 cm diametru) tapetata cu hârtie de copt. Lovim apoi cu palma în masă de câteva ori, să eliminăm exceasul de aer din compoziţie şi dăm tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un grătar şi-l lăsăm la răcit.

Pentru blat de bezea:

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adăugă zahărul şi se mixează în continuare până compoziţia devine lucioasă şi face ţurţuri.

Se adăugă şi esenţa de vanilie. Turnam bezeaua într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor la foc mic, cu uşa cuptorului deschisă. Îl scoatem cu atenţie pe un grătar şi-l lăsăm la răcit.

Blatul trebuie să fie uscat, nu copt. Când este gata sună a gol atunci când îl lovim cu degetul.

Pentru crema:

Smântână foarte rece se bate cu mixerul la viteza mică până se face că o spumă, cu băşicuţe mici deasupra. Se adăugă zahărul pudră şi întăritorul şi se mixează până se întăreşte.

Atenţie, nu insistaţi cu mixarea, riscaţi să se “taie”. Adăugăm nucă măcinată şi amestecăm uşor cu o spatulă. Dăm la rece până în momentul asamblării.

Blatul de bezea îl vom unge pe ambele părţi cu câte un strat de ciocolată, pentru a-şi păstra textura crocantă.

10. Reţetă tort cu ciocolată albă şi zmeură

Ingrediente tort cu ciocolată albă şi zmeură

Blat

1 cana migdale crude

1/2 cana fulgi de cocos

2-3 lg miere

Crema

toate ingredientele să fie la temperatura camerei -

2 căni caju măcinat

pudră fină

1 1/4 cana unt de cacao topit

1/2 lta miez dintr-o păstaie de vanilie sirop de agave după gust

1 lg zeamă de lămâie

1 lg rasa lecitina pudră

1 pumn zmeură proaspătă sau îngheţată + extra pt sos curmale

tort ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolată albă şi zmeură

Migdalele se macina cu un praf de sare în robot, până se fărâmiţează într-o masă măruntă. Se adăugă fulgii de cocos şi rând pe rând câte o lingură de miere, până când aluatul capăta o consistenţă lipicioasă.

Masa obţinută se presează într-o formă de tort cu dimensiunea 16-18 cm. Se dă la rece până când facem crema.

Untul de cacao se măsoară atunci când este topit (se topeşte pe baie de aburi). Dacă este prea cald, se lasa 2-3 minute la răcit însă nu mai mult deoarece se întăreşte prea mult. Punem în robot nucă de caju măcinata, untul topit, vanilia şi zeamă de lămâie şi mixam. Adăugăm sirop de agave după gust iar la final mixam pudră de lecitina. Aceasta are rolul de a face compoziţia mai cremoasă.

Turnam amestecul într-un bol adânc şi incorporăm zmeură. Dacă este zmeură proaspătă este f bine deoarece îşi va păstra frumos forma. Dacă este îngheţată, va întări f repede compoziţia, cu care se va lucra greu atunci când va trebui întinsă pe blat. Dacă o lăsaţi la dezgheţat, va colora frumos compoziţia. Eu am pus zmeură îngheţată dar a trebuit să lucrez foarte repede deoarece se întărea crema.

Se toarnă crema peste blat şi se dă la congelator pentru 30 minute sau până când crema este întărită. Se scoate din formă şi se păstrează la frigider. Se scoate afară cu o oră înainte de servire.

Zmeură rămasă pt sos (cantităţi la ochi, în funcţie de mărimea tortului) se mixează în blender împreună cu câteva curmale moi. Va rezulta un sos gros, care va fi strecurat şi care va fi servit pe fiecare felie de tort.

11. Reţetă tort cu ciocolată şi caramel

Ingrediente tort cu ciocolată şi  caramel

Pentru blat

300 gr unt, plus pentru uns

300 gr zahar brun

3 oua

1 ½ lingurita praf de copt

85 gr pudra de cacao

225 gr faina

225 ml iaurt

Pentru crema si decor

300 ml frisca lichida

300 gr lapte condensat

100 gr ciocolata cu caramel, tocata marunt

tort ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolată şi caramel

Pentru a prepara Dulce de Leche, se pune laptele condensat intr-un borcan cu capac si se inchide bine (daca laptele este din tub).Se pune intr-o oala, se toarna apa in oala pana ce ajunge sub capacul borcanului si se lasa sa fiarba timp de 3 ore, adaugand apa cand scade.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 grade ’C. Se unge cu unt o tava rotunda de 23 cm diametru.Se bate untul cu zaharul pana devine cremos.Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare, apoi se adauga praful de copt, cacaoa si 75 gr faina.Se mixeaza bine, apoi se adauga jumatate din cantitatea de iaurt si se amesteca.Se adauga faina si iaurtul ramase, alternanadu-le si amestecand totul pana s-a omogenizat.Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata cu o lingura.Se da la copt 40-55 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Se lasa blatul sa se raceasca 5 minute in forma, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema, se bate frisca cu 2 linguri Dulce de Leche.Se taie blatul in jumatate, pe orizontala.Se pune o jumatate de blat pe farfuria de servire, se unge cu o jumatate din cantitatea de frisca, apoi se unge cu restul de Dulce de Leche .Se aseaza deasupra a 2-a jumatate de blat, se unge cu frisca ramasa si se decoreaza cu bucatele de ciocolata cu caramel.

Tortul se pastreaza la rece pana cand este gata de servit.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
petitchef.ro
bucatareselevesele.ro
gustos.ro
culinar.ro
dulciurifeldefel.ro
retete.flu.ro
Sursa-foto:
bucatareselevesele.ro
culinar.ro
dulciurifeldefel.ro
reteteinimagini.com
bucataras.ro
bucatar.net
kissthecook.ro
Taguri:
tort ciocolata, tort diplomat, tort sf valentin, negresa, retete
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • 11 retete de tort de Sf. Valentin 11 retete de tort de Sf. Valentin

    Se apropie cu pasi repezi si Sfântul Valentin sau Ziua Îndragostitilor, iar daca vrei sa-ti îndulcesti iubitul alege una dintre cele 11 reţete de tort pentru Sf. Valentin.

  • 11 reţete biscotti 11 reţete biscotti

    Dacă vrei să încerci un desert nou, dar extrem de gustos şi uşor de preparat îţi recomandăm 11 reţete de biscotti.

  • Reţete ciocolată de casă: 11 reţete ciocolată de casă Reţete ciocolată de casă: 11 reţete ciocolată de casă

    Cine nu-şi mai aduce aminte gustul de ciocolată făcută în casă, pe când bunica o pregătea cu toate ingredientele delicioase şi cu îndemânarea ei de mare bucătăreasă. Cei nostalgici sunt invitaţi să încerce următoarele 12 reţete de ciocolată de casă!

COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!