toate sectiunile

REŢETE SALAM DE BISCUIŢI: 10 reţete pentru salam de biscuiţi

14 dec 2012, 47296 afisari

Deliciosul salam de biscuiţi pe care ni-l amintim din copilărie este întotdeauna binevenit ca desert. Apropo.ro vă aduce astăzi 10 reţete pentru salam de biscuiţi.

REŢETE SALAM DE BISCUIŢI: 10 reţete pentru salam de biscuiţi

Deliciosul salam de biscuiţi pe care ni-l amintim din copilărie este întotdeauna binevenit ca desert. Veţi afla că nu este deloc complicat să îl preparaţi acasă. Folosiţi biscuiţi clasici, care nu se înmoaie repede, şi apoi totul va merge strună! Apropo.ro vă aduce astazi 10 reţete pentru salam de biscuiţi.

1. Salam de biscuiţi

Ingrediente

- 250 g biscuiţi simpli

- 250 g zahăr

- 100 g unt

- 50 g cacao + puţină cacao (sau pudră de ciocolată) pentru folie

- 75 g nucă prăjită (sau stafide înmuiate în apă călduţă sau 2 linguriţe cafea instant)

- 120 ml lapte

- esenţă de rom (sau rom)

Porţii: 12

Salam de biscuiţi

Preparare

Zdrobiţi biscuiţii cu mâna până obţineţi bucăţele mici. Amestecaţi cu nuca (sau stafidele) tăiată bucăţi mici, dacă folosiţi. Într-o crăticioară puneţi 60 ml lapte şi zahărul şi fierbeţi până se face un sirop legat (cca. 1 minut după ce începe să facă spumă siropul). Adăugaţi untul şi amestecaţi până se topeşte. Adăugaţi cacaoa (şi cafeaua dacă folosiţi) dizolvată în 60 ml lapte. Adăugaţi şi esenţa de rom. Lăsaţi să dea în clocot. Turnaţi treptat siropul peste biscuiţi, amestecând din când în când până vedeţi că se leagă biscuiţii şi se înmoaie un pic. S-ar putea să nu aveţi nevoie de tot siropul. Pe o folie de plastic presăraţi puţină cacao (sau pudră de ciocolată) şi puneţi jumătate din compoziţie. Rulaţi strâns sub formă de rulou şi împingeţi din ambele capete să scoateţi aerul din salam. Legaţi strâns la ambele capete şi daţi salamul de biscuiţi la frigider câteva ore sau peste noapte. Repetaţi cu restul de compoziţie. Tăiaţi salamul de biscuiţi felii şi serviţi.

2. Salam de biscuiţicu banane

Ingrediente

- 520 g biscuiţi (5 pachete de 130 g petite beurre),

- 40 g cacao,

- 50 g ciocolată,

- 20 ml esenţă de rom,

- 450 ml lapte,

- 150 g margarină/unt,

- 100 g nucă,

- 300 g rahat,

- 10 g zahăr vanilat,

- 2 banane.

Salam de biscuiţicu banane

Preparare

Într-un bol încăpător se sfărâmă biscuiţii în bucăţi potrivit de mari. Se pune la fiert laptele cu margarina, iar când aceasta s-a topit, adăugăm 6 cuburi de rahat tăiate mărunt, ciocolată ruptă în bucăţele, plicul de zahăr vanilat şi cacao cernută. Rahatul e foarte dulce, nu am mai adăugat niciun strop de zahăr! Când toate ingredientele s-au răcit, adăugăm esenţa de rom şi nucile tăiate în bucăţi potrivit de mari. Peste biscuiţii sfărâmaţi adăugăm sosul călduţ şi amestecăm bine de tot până când sosul este absorbit de biscuiţi. Pe o folie alimentară punem compoziţia în formă de dreptunghi, o aplatizăm cu un cuţit şi aşezăm pe mijloc o banană sau o jumătate de banană, în funcţie de cât de mare dorim să fie salamul. Rulăm odată cu folia, formând un rulou, strângem bine la capete şi înnodăm. Dăm la rece peste noapte şi tăiem a doua zi. Am folosit fistic la decor. Înainte de a felia salamul de biscuiţi cu banane ţineţi-l 10 minute la congelator.

3. Salam de biscuiţi cu ciocolată

Ingrediente

- 300 g biscuiţi simpli

- 150 g de unt gras, la temperatura camerei

- 100 g zahăr

- 1 plic de zahăr vanilat

- 2 ouă

- 100 ml rom brun (sau 80 ml lapte şi 15 ml esenţă de rom)

- 200 g ciocolată de menaj

- 80 g stafide (opţional)

Salam de biscuiţi cu ciocolată

Preparare

Topiţi ciocolata pe bain-marie. Sfărâmaţi cu mâna biscuiţii. Dacă doriţi să folosiţi stafide, puneţi-le la înmuiat în rom sau în lapte amestecat cu rom. Pregătiţi o tavă de cozonac pe care o tapetaţi cu hârtie de copt , suficient de lungă şi lată cât să acopere salamul de biscuiţi. Bateţi ouăle. Amestecaţi într-un vas adânc untul cu zahărul şi zahărul vanilat până când granulele de zahăr sunt aproape dizolvate. Adăugaţi şi încorporaţi ouăle bătute. Adăugaţi romul şi, eventual, stafidele. Încorporaţi ciocolata topită. Adăugaţi biscuiţii şi amestecaţi bine ingredientele uscate cu cele umede. Turnaţi amestecul în tavă. Presaţi bine pentru a elimina golurile de aer şi ambalaţi salamul. Răsturnaţi salamul ambalat pe o folie de aluminiu. Strângeţi bine, daţi-i forma dorită şi depozitaţi la rece pentru minimum 3 ore înainte de servire. Salamul de biscuiţi se serveşte rece, tăiat în felii de 8-10 mm grosime.

4. Salam de biscuiţi cu nucă

Ingrediente

- 500 g din cei mai simplii biscuiţi

- nucă

- 200 g margarină

- 4 linguri zahăr

- 250 ml apă

- 2 linguri cacao

- 1 sticluţă esenţă de rom

- nucă de cocos (opţional)

Salam de biscuiţi cu nucă

Preparare

Biscuiţii se rup bucăţi mici, dar se păstrează câţiva care, cu ajutorul unui sucitor, se transformă în pesmet. Nuca se taie bucăţi potrivite, iar apa cu zahărul se pun la fiert şi se lasă câteva minute până se topeşte zahărul şi se leagă siropul. Se adaugă margarina şi cacaua. Fierbeţi până se topeşte margarina, apoi se pune nuca şi se mai lasă aproximativ 5 minute la foc potrivit (să se înmoaie puţin nuca). Se ia de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se toarnă peste bucăţile de biscuiţi amestecate cu pesmetul. Se amestecă cu grijă să nu se înmoaie prea tare biscuţii, dar să fie acoperiţi în întregime de sirop. Pe o folie alimentară se pune din compoziţia de biscuiţi şi se rulează strâns cu ajutorul acesteia până formăm un rulou compact. Mie mi-au ieşit 2 bucăţi de salam de biscuiţi. Se dau la frigider pentru câteva ore până se întăresc. Pentru servire am dat fiecare bucată prin nucă de cocos şi le-am feliat.

5. Salam de biscuiţi cu fistic

Ingrediente

- 500 g biscuiţi,

- 200 g unt,

- 10 nuci,

- 100 g fistic

- 12 linguri zahăr,

- 2 linguri cacao,

- esenţă de rom

- zahăr pudră

Salam de biscuiţi cu fistic

Preparare

Se toacă biscuiţii în maşina de tocat. Se împart apoi ingredientele în două părţi egale. Pentru partea albă se amestecă 6 linguri de zahăr cu jumătate de pahar de apă, pe foc. Se adaugă jumătate din cantitatea de unt, fisticul decojit şi tocat, 5 nuci pisate şi esenţa de rom. Se omogenizează bine şi se adaugă jumătate din biscuiţi. Pentru partea neagră se procedează la fel, doar că se adaugă cacaoa, în plus. Se aşează sulul rezultat într-o folie de aluminiu, se presară cu zahăr pudră şi nucă de cocoş, se înfăşoară şi se pune la rece. Dacă veţi umezi puţin folia de aluminiu, salamul nostru de biscuiţi va avea crustă albă. Salamul de biscuiţi cu fistic se lasă 2-3 ore la rece, după care se tăie felii.

6. Salam de biscuiti cu carob şi goji

Ingrediente

- 300 g biscuiţi

- 150 g ciocolată cu lapte

- 100 g ciocolată neagră

- 1 linguriţă esenţă de vanilie

- 150 g unt

- 2 ouă

- 90 g zahăr

Pentru decor - optional

- 50 g ciocolată topită

- zahăr pudră

- cacao

Salam de biscuiti cu carob şi goji

Preparare

Începem prin a rupe biscuiţii cu mâna. Mixam bine ouăle cu zahărul, până devin ca o spumă. Topim ciocolata la baine-marie, turnăm ouăle peste aceasta, amestecăm până se omogenizează şi ne întoarcem cu vasul la baine-marie pentru încă 7-8 minute. Amestecăm destul de des sau continuu, până se îngroaşă puţin compoziţia. Luăm de pe foc, încorporăm untul aflat la temperatura camerei şi esenţa de vanilie, apoi turnăm peste biscuiţi. Amestecăm bine, astfel încât compoziţia să fie omogenă. Turnăm compoziţia pe un celofan sau hârtie de copt. Presăm salamul nostru în foaia de celofan astfel încât toate bucăţile să se lipească, să nu rămână goluri. Strângem celofanul la capete după ce se aranjează compoziţia şi îl punem în frigider pentru 3-4 ore. După acest interval putem tăia salamul şi servim. Putem să îl decoram pentru un aspect mai frumos cu ciocolată topită, zahăr pudră sau cacao.

7. Salam de biscuiţi cu rahat

Ingrediente

- 700 g de biscuiţi

- 325 g rahat

- 100 ml lapte

- 100 g zahăr

- 250 g stafide lăsate 30 min. în esenţă de rom

- 2 liguri cacao

- 1 pachet şi 75 g margarină

- zahăr vanilat

- zahăr pudră pt. ajutor la tăiat rahatul

Salam de biscuiţi cu rahat

Preparare

Biscuiţii trebuie o parte zdrobiţi cu sucitorul şi restul rupţi cu mâna. Zahărul, margarina, laptele şi cacaoa se pun pe foc până se topeşte zahărul. Se lasă câteva minute să se răcorească, se adaugă stafidele cu tot cu esenţa de rom, se adaugă rahatul... se amestecă, apoi se adaugă şi biscuiţii. Se lasă aprox. 15 min. după care se pun în folie alimentară, se da formă de salam şi se rulează.

8. Salam de biscuiţi cu stafide

Ingrediente

- 500 g biscuiţi uscaţi

- 100 g stafide

- 50 g zahăr

- 1 pahar cu lapte

- 1 pahar cu vişinată

- 50 g nucă de cocos

- coajă de la o portocală netratată

- 50 g unt

- 30 g cacao

Salam de biscuiţi cu stafide

Preparare

Se sfărâmă biscuiţii uscaţi cu mâna, nu contează dacă rămân bucăţele mai mari. Se pune la încălzit laptele, dar nu lăsăm să fiarbă, adăugăm stafidele, coaja de portocală rasă, cacaoa, zahărul şi amestecăm bine. Se toarnă această compoziţie peste biscuiţi. Se amestecă bine şi continuăm cu paharul de vişinată, apoi cu untul topit. Se amestecă din nou totul foarte bine şi se pregăteşte o folie transparentă, de aluminiu sau pt. cuptor şi adăugăm această pastă peste hârtie. Se dă formă unui salam şi se bagă la rece câteva ore. Când s-a întărit se dă prin nucă de cocos, se taie felii şi se serveşte.

9. Salam de biscuiţi cu unt de arahide

Ingrediente

- 100 gr unt

- 150 gr zahăr

- 1 lingură unt de arahide

- 60 gr cacao pudra

- 250 ml lapte

- 400-500 g biscuiţi simpli, sfărâmaţi

Salam de biscuiţi cu unt de arahide

Preparare

Într-o cratiţă pe foc potrivit pune toate ingredientele în afară de biscuiţi.Lasă cratiţa pe foc până când compoziţia devine lichidă. Pune biscuiţii într-un vas şi toarnă peste aceştia siropul cald. Amestecă bine, apoi pune compoziţia obţinută pe o folie de plastic. Rulează pentru a obţine un cilindru. Dă salamul de biscuiţi la rece până când se întăreşte puţin.

10. Salam de biscuiţi cu umplutură de cocos

Ingrediente

- 500 g biscuiţi

- 300-350 g de zahăr, depinde cât de dulci sunt biscuiţii

- 250 ml apă

- 5 linguri de cacao

- un pachet de margarină

- 5 linguri de lapte praf

- stafide

- esenţă de rom

- 50 g alune nesărate măcinate sau nucă

Umplutura albă este compoziţia de bomboane Rafaello.

- 200 g unt sau margarină

- 200 g zahăr pudra

- 200 g lapte praf

- 150 g nucă de cocoş pt compoziţie

Se omogenizează untul cu zahărul pudră, laptele praf şi fulgii de cocos.

Salam de biscuiţi cu umplutură de cocos

Preparare

Se pune pe foc zahărul cu apa şi se lasă până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă apoi pachetul de margarină, se lasă să se topească, se toarnă laptele praf în ploaie şi se amestecă continuu cu telul. În lipsa laptelui praf sau pentru cei care nu-l agreează, se poate folosi şi lapte dulce. Se adaugă cacaoa, nucile/alunele zdrobite, stafidele, esenţa de rom şi biscuiţii sfărâmaţi. Se ia de pe foc şi se omogenizează compoziţia. Pe o bucată de celofan se pune compoziţia, se întinde, iar deasupra se pune compoziţia de bomboane Rafaello şi se rulează după cum doriţi. Pentru a presăr nucă, biscuiţi măcinaţi sau fulgi de cocos, ungeţi salamul cu margarină sau unt.

În speranţa că cele 10 reţete pentru salam de biscuiţi sunt pe placul vostru, vă vom surprinde şi cu alte reţete delicioase, în curând. Până atunci, poftă bună!


Autor:
Gabriela Voicu
Sursa:
e-retete.ro
pemasadinbucatarie.blogspot.ro
cevabun.ro
lucaisabela.blogspot.ro
culinar.ro
wishcometruehera.blogspot.ro
reteteinimagini.com
goodfood.ro
pofta--buna.blogspot.ro
Sursa-foto:
e-retete.ro
pemasadinbucatarie.blogspot.ro
cevabun.ro
lucaisabela.blogspot.ro
culinar.ro
wishcometruehera.blogspot.ro
reteteinimagini.com
goodfood.ro
pofta--buna.blogspot.ro
Taguri:
salam de biscuiti, retete, desert
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • REŢETE TIRAMISU: 11 reţete pentru tiramisu REŢETE TIRAMISU: 11 reţete pentru tiramisu

    Înaintea weekend-ului, Apropo.ro s-a gândit să vă facă o propunere dulce: 11 reţete de tiramisu, o prăjitură delicată care reprezintă o combinaţie de gusturi şi senzaţii.

  • REŢETE CLĂTITE: 11 reţete pentru clătite REŢETE CLĂTITE: 11 reţete pentru clătite

    Prepararea clătitelor este o artă! Aluatul trebuie să fie pufos, compoziţia nu trebuie turnată în cantităţi mari, iar clătitel nu trebuie să fie prea groase. Iată 11 reţete pentru clătite, de luat ca exemplu.

  • REŢETE PIZZA: 12 reţete pentru pizza REŢETE PIZZA: 12 reţete pentru pizza

    Probabil că pizza este cel mai popular fel de mâncare din lume, dar şi cel mai versatil, fiind uşor de preparat şi foarte gustoasă. Apropo.ro vă propune azi 12 reţete pentru pizza.