toate sectiunile

Reţete ouă umplute: 11 reţete de ouă umplute

23 nov 2012, 53058 afisari

Ouăle umplute se pot face oricând, precum salata boeuf, nu doar la mese festive. Se pot prepara cu diverse umpluturi şi sub diferite feluri. Vezi dacă printre cele 11 reţete de ouă umplute ce urmează se află şi preferatele tale.

Reţete ouă umplute: 11 reţete de ouă umplute

Ouăle umplute sunt bune de servit la orice masă din zi, dar şi pentru orice vârstă. În cazul celor mici se pot face diverse figurine numai bune de înfulecat pe nerăsuflate, dar care să nu îi îngreuneze digestia. Le puteţi prepara chiar şi împreună. Le va mânca cu plăcere.

Printre cele mai cunoscute umpluturi pentru ouă se numără cele cu brânză, pateu, cu şuncă şi ciuperi, cu maioneză sau fără. Încearcă şi tu una din cele 11 reţete de ouă umplute.

1. Reţetă ouă umplute cu pateu de ficat, ardei gras şi telemea

Ingrediente ouă umplute cu pateu de ficat , ardei gras şi telemea

 

 - ouă fierte (după preferinţe, câte doriţi)
 -maioneză (gălbenuşe, muştar, ulei) 
 -pate de ficat de pui 
 -condimente (vegeta, sare, piper) 
 -pătrunjel 
 -smântână
 -ardei gras (sau gogoşar murat) 
 -morcov fiert 
 -piper boabe 
 -brânză telemea 
 -margarină (sau unt) 
 
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute cu pateu de ficat , ardei gras şi telemea
 
Se fierb ouăle, după care se taie ouăle în jumătate, cu atenţie, se scoate gălbenuşul şi se pune într-un castron.
Se amestecă pateul de ficat cu gălbenuşul, se condimentează după gust. Se pune şi puţină maioneză, şi dacă doriţi pătrunjel tocat.
Din maioneza pe care o avem luam jumătate şi amestecăm cu o lingură de smântână. Se face un pat din acest amestec care se întinde pe o farfurie sau platou.
Amestecul pentru umplut se poate pune într-o pompă dacă doreşti să faci oameni de zăpadă din ouă.
Pentru capurile oamenilor de zăpadă faci o pastă din brânză, margarină şi puţină smântână. Din morcov faci pălăria, nasul, boabele de piper pot fi ochii şi nasul omului de zăpadă.
Ardeiul se taie cubuleţe mici şi se ornează ouăle tăiate pe jumătate, în cazul în care nu faci figurine.
 
2. Reţetă cu ouă umplute cu anchois
 
Ingrediente ouă umplute cu anchois
 
- 10-12 ouă
- 5-6  cepe
- 3 fileuri de anchois
- 2 felii pâine albă fărâmiţată (numai miezul)
- 1 ardei rosu iute (posibil si uscat)
- 3 gălbenuşuri crude
- 2 linguri de unt
 
Mod de preparare ouă umplute cu anchois
 
 Se fierb ouăle tare, se taie în jumătate şi se scot cu grijă gălbenuşurile care se sfărâmă şi se amestecă împreună cu ceapa tăiată mărunt, ardeiul roşu tăiat mărunt, miezul de pâine şi cu anchois. Se încorporează 3 gălbenuşuri crude. 
 Între timp se încinge cuptorul la temperatură medie spre mică 160 grade, se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se umplu cu amestecul de mai sus jumătăţile de ou, se pune în tavă umplutura rămasă şi deasupra se pun ouăle umplute. Se pune pe fiecare ou puţin unt şi se coace cam 20 min. 
 
3. Reţetă ouă umplute cu pate de ficat şi maioneză
 
oua umplute
 
Ingrediente ouă umplute cu pate de ficat şi maioneză
 
- 4 ouă fierte tari
-2 linguri pate de ficat
- o lingură de unt
- sare
- piper
- câteva fire de pătrunjel verde

Mod de preparare ouă umplute cu pate de ficat şi maioneză

Ouăle se curăţa de coajă şi se taie în două, pe lung. Se scot gălbenuşurile, care se pasează, apoi se adăugă pateul şi untul. 

Se amesteca toate până se obţine o pastă omogenă, apoi se condimentează după gust cu sare şi piper. 
Jumătăţile de ou (albuşurile fierte) se umplu apoi cu această pastă, folosindu-se o linguriţă, după care se ornează fiecare cu câteva frunze de pătrunjel.
 
4. Reţetă ouă umplute cu ton
 
Ingrediente ouă umplute cu ton
 
- 6 ouă fierte tare
- o conservă de ton în ulei
- 3 linguri ceapă tocată foarte fin
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- o linguriţă muştar clasic
- 3 linguri maioneză
- sare şi piper după gust
 
Mod de preparare ouă umplute cu ton
 
Fierbeţi ouăle în apă cu sare, minim 10 minte ca să vă asiguraţi că albuşul şi gălbenuşul sunt tari.
 
Tăiaţi apoi oul în jumătate, puneţi albuşurile de-o parte şi gălbenuşurile într-un alt bol. Farmitati gălbenuşurile cu furculiţa, adăugaţi tonul scurs de ulei şi restul ingredientelor. Amestecaţi totul foarte bine. Dacă umpleţi ouăle cu linguriţa, umplutură nu e musai să fie foarte fină, dacă însă umpleţi ouăle cu şpriţul, e bine să o daţi prin blender, pentru a fi cât mai fină. Umpleţi ouăle şi aşezaţi-le pe platou, peste sos. Pentru sos am amestecat ½ cană de maioneză cu jumatate cană de iaurt.
 
oua umplute cu ton
 
Ouă umplute cu ton
 
5. Reţetă de ouă umplute cu caşcaval şi sos de iaurt
 
Ingrediente ouă umplute cu caşcaval şi sos de iaurt
 
- 20 ouă
 - 3 cutii iaurt
 - 400 gr.maioneză
 - 6 linguri caşcaval dat prin razătoarea mică
 - 5 linguri castraveciori muraţi, tăiaţi mărunt
 - 3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel
 - sare, piper
 
Mod de preparare ouă umplute cu caşcaval şi sos de iaurt
 
Se fierb ouăle cca 15 min. După ce s-au răcit şi decojit, se taie în jumătăţi pe lungime. Gălbenuşurile se pasează şi se amestecă cu caşcavalul, castraveţii muraţi, o cutie cu iaurt, maioneza atât cât trebuie (compoziţia să nu fie prea fluidă, încât să curgă de pe ou), se mai pune sare şi piper după gust. Se umplu jumătăţile de ouă cu această compoziţie, se pun într-un vas, iar deasupra se toarnă sosul preparat din maioneza rămasă, iaurtul şi verdeaţă tocată mărunt. Mod de servire Se servesc rece, ca aperitiv.
 
6. Reţetă cu ouă umplute cu ciuperci
 
Ingrediente ouă umplute cu ciuperci
 
- 6 ouă
- 200 g ciuperci din conservă
- 1 ceapă verde (tocam doar puţin din partea verde)
- 1 lingură mare cu unt
- câteva fire de pătrunjel verde
- caşcaval râs
- 2 linguri maioneză
- sare
- piper
- 1 căţel usturoi
- 1 lingura unt pentru prăjit
 
Pentru decor:
- 2 linguri maioneză
- frunze de pătrunjel verde
 
oua cu ciuperci
 
Mod de preparare ouă umplute cu ciuperci
 
Fierbem ouăle astfel încât să fie tari. Le lăsăm să răcească. În acest timp călim ciupercile tocate într-o lingură de ulei, în care am călit puţin un căţel de usturoi înainte(doar cât să dea puţină aroma uleiului).
Lăsăm ciupercile să se răcească, apoi le amestecăm cu gălbenuşurile ouălelor pe care le-am curăţat de coajă şi le-am tăiat pe lungime, puţină ceapă verde tocată, 1 lingura unt, caşcaval râs, maioneză. sare, piper. Frecam bine compoziţia până se omogezizeaza.
Umplem ouăle apoi le decoram cu maioneză şi frunze de pătrunjel. Le punem la frigider câteva ore înainte să servim. 
 
7. Reţetă ouă umplute cu piept de pui şi caşcaval
 
Ingrediente ouă umplute cu piept de pui şi caşcaval
 
-10 ouă fierte tari
- 1 piept de pui fiert în supă
- 80-100 g caşcaval
- 1/2 morcov fiert în supă
- 2 castraveţi acri
- 1/2 gogoşar murat
- 1 peperoni
- 2-3 linguri de smântână
- 1 gălbenuş de ou crud
- 1 lingura de muştar
- 100 ml ulei
- 2 linguri faina
- 1 linguriţă bază pentru mâncăruri
- câteva fire de pătrunjel
- câteva roşii cherry sau măsline
- zeamă de la o jumătate de lămâie sau 1 lingura de oţet
- sare, piper după gust
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute cu piept de pui şi caşcaval
 
Curăţaţi ouăle tăiate în două (vezi video), scoateţi gălbenuşul pe care îl puneţi într-un bol, dar mai păstraţi două-trei bucăţi pentru râs deasupra. Tocaţi mărunt pieptul de pui şi râdeţi caşcavalul. Tocaţi castraveţii foarte mărunt şi stoarceţi-i de zeamă şi tocaţi câteva bucăţele de gogoşar.
Opăriţi faina într-un ibric mic în care aţi pus 3-4 linguri de ulei, lăsaţi puţin pe ochiul mic, apoi amestecaţi energic cu un ţel cu 70 ml apă clocotită şi puţină sare. Lăsaţi să se răcorească şi răsturnaţi-o într-un bol, adăugaţi muştarul, gălbenuşul crud, sare, piper, apoi amestecaţi cu ţelul incorporând uleiul. La urma adăugaţi smântâna şi zeamă de lămâie.
Adăugaţi în bolul cu gălbenuşuri fierte 3 linguri din maioneza, castraveţii acri, cubuleţele de gogoşar, pieptul de pui, caşcavalul râs, morcovul fiert tocat foarte fin, bază pentru mâncăruri, piper, putină verdeaţă şi omogenizaţi compoziţia.
Umpleţi generos cu această compoziţie jumătăţile de ou şi aşezaţi-le pe un platou. Puneţi pe fiecare câte o linguriţă din sosul de maioneză şi decoraţi cu fâşii de gogoşar, verdeaţă, râdeţi deasupra, pe razătoarea mică, gălbenuş fiert. Puteţi decora şi cu felii subţiri de peperoni, castravete, roşii cherry, măsline, etc. Pe acelaşi platou puteţi aşeza şi alte aperitive pe care le preparaţi cu umplutură şi maioneză rămase.
 
8. Reţetă ouă umplute cu legume
 
Ingrediente ouă umplute cu legume
 
- Ouă
- Morcovi
- Ţelină rădăcina
Cartofi
- Mazăre verde conserva
- Fasole verde conserva
- Roşii proaspete
- Brânza telemea de oi
- Unt
- Smântână
- Pătrunjel verde
- Piper măcinat
- Sare
 
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute cu legume
 
Ouăle se spală, se dezinfectează, se trec prin jet de apă rece, se fierb fină ajung de consistenţă tare, se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie în două pe lungime. Morcovii, ţelina, cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie cuburi mici. Roşiile se spală, se taie rondele cu grosimea de 1 cm. Pătrunjelul verde se curăţă, se spală ; jumătate din cantitate se taie mărunt. Mazărea şi fasolea verde conservă se scurg de lichid, se trec prin jet de apă rece ; fasolea se taie bucăţi mici. Brânza telemea se spală şi se rade fin. Untul se alifiază.
 
Gălbenuşurile de ou se amestecă cu unt, smântâna şi sare obţinând o pastă omogenă. Pasta obţinută se amestecă cu cartofi, ţelină, pătrunjel tăiat mărunt, morcovi, mazăre, fasole, piper, sare şi brânza telemea. Cu această compoziţie se umplu ouăle (albuşurile fierte). Ouăle umplute se montează pe câte o felie de roşie şi se ornează cu frunze de pătrunjel verde.
 
9. Reţetă ouă umplute cu ardei
 
Ingrediente ouă umplute cu ardei
 
-5 ouă medii
-5 linguri de Ajvar dulce (pasta de ardei)
-2 linguri de smântână
-1/2 linguriţă de muştar
-1/3 legătura pătrunjel
-sare
-piper
-bucatele de ardei roşu pentru garnitură
 
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute cu ardei
 
Se înţeapă ouăle la capătul rotund şi se fierb timp de 9 minute în apă fierbinte pentru a se întări. Se curăţa de coajă reci, se curăţa de pielita şi se taie în două pe lungime.
 
 Se scot gălbenuşurile şi se zdrobesc cu furculiţa, Se amestecă omogen cu pastă de ardei, smântâna şi muştarul. Se spala pătrunjelul, se zvânta şi se toacă frunzele mărunt. Amestecul de gălbenuş se condimentează cu sare şi piper şi se încorporează cam o lingură de pătrunjel.
 
 Se pune amestecul într-o pungă de şpriţuit cu vârful în formă de stea şi se umplu ouăle în mod egal. Se aşează ouăle pe un platou şi se presara cu restul de pătrunjel şi cu bucăţele de ardei roşu, după gust.
 
10. Reţetă ouă umplute în stil italian
 
Ingrediente ouă umplute în stil italian
 
-12 ouă
- 50 g prosciutto
- 4 linguri parmezan ras
- 2 linguri arpagic proaspăt
- 5 măsline verzi tăiate mărunt
- 4 linguri ardei roşu tocat
- 1 linguriţă de muştar Dijon
- 8 linguri de smântână
- 2 linguri de maioneză
- 1 usturoi
 
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute în stil italian
 
Ouăle se fierb tari. După ce au fiert, se lasa să se răcească şi se decojesc cu grijă. Se taie pe jumătate şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se zdrobesc cu o furculiţă. Se adăugă ardeiul şi măslinele tocate mărunt, muştarul, smântână, maioneză şi usturoiul zdrobit, prosciutto tăiat mărunt. Se amestecă bine până se omogenizează. Albuşurile se umplu cu acest amestec. Se presară parmezan ras pe deasupra.
 
11. Reţetă ouă umplute cu somon afumat
 
Ingrediente ouă umplute cu somon afumat
 
- 6 ouă mari, fierte tari
 
- 75 g felie de somon afumat, tocată mărunt
 
- 2-3 linguriţe de icre de somon
 
- 5 linguri de maioneză
 
- 1 linguriţă de muştar iute
 
- 1 lingura de capere (sau castraveciori muraţi), bine scurse şi tocate mărunt
 
- sare
 
- piper alb, măcinat
 
- mărar proaspăt, tocat mărunt
 
- fire de mărar proaspăt, pentru ornat
 
- câteva fâşiuţe subţiri de somon afumat, pentru ornat
 
- câteva foi de salată, pentru servit
 
oua umplute
 
Mod de preparare ouă umplute cu somon afumat
 
Se curăţa ouăle de coajă şi se taie în jumătate, pe lungime. Cu o linguriţă se scoate gălbenuşul.
 
Se amestecă într-un castronel gălbenuşul cu sare, piper alb, somon afumat, maioneza, muştar, capere şi mărar. Se obţine o pastă care se omogenizează cât mai bine.
 
Folosind o linguriţă se umplu jumătăţile de ou cu pastă din castronel. Se aşază foile de salat pe farfurii şi se servesc câte 3 jumătăţi de ou, ornate cu icre, fâşiuţe de somon afumat şi mărar proaspăt.
 
 


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
gustos.ro
retete-sanatoase.ro
divainbucatarie.ro
bucatarul-sef.ro
cepapam.ro
Sursa-foto:
jurnaldesuedia.blogspot.ro
teoskitchen.ro
divainbucatarie.ro
retete.acasa.ro
oradetimis
cepapam.ro
Taguri:
retete cu oua umplute, retete sarmale, retete salata boeuf, reteta tort
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!